Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα σταλεί βοήθεια στη ΛΔ της Κορέας;

Ερώτηση κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, στη Βουλή

Να διευκρινιστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης, σχετικά με το ενδεχόμενο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Εξωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας και Ορέστης Κολοζώφ.

Στην Ερώτηση αναφέρονται τα εξής: "Οπως έγινε γνωστό στο διεθνή Τύπο, πριν μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες από τη μεγαλύτερη πλημμύρα των τελευταίων 40 χρόνων που έπληξε τη χώρα αυτή. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες λαού που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Εγινε επίσης γνωστό ότι σειρά χωρών όπως ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, και άλλες χώρες έχουν ήδη ανταποκριθεί στην έκκληση με αποστολή χιλιάδων τόνων δημητριακών στη χώρα αυτή".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, απευθύνουν στον υπουργό Εξωτερικών, το εξής ερώτημα: "Σε τι μέτρα θα προχωρήσει η Κυβέρνηση προκειμένου να ανταποκριθεί στην έκκληση για βοήθεια της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατία της Κορέας;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ