Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλός... μαθητής

"Σήμερα διαπιστώνουμε και επίσημα ότι όλα αυτά που καταργούσαν για χώρες όπως η δικιά μας την αυτονομία της και απειλούσαν την επιβίωσή της ανήκουν στο παρελθόν, ο ψυχρός πόλεμος, το σιδηρούν παραπέτασμα, η κούρσα των εξοπλισμών, η πύρινη απειλή". Ποιος είπε τα παραπάνω; Ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, κατά την τελετή της υπογραφής της συμφωνίας ΝΑΤΟ - Ρωσίας, χτες στο Παρίσι.

Τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή, μας λέει ο Κ. Σημίτης, η Ελλάδα κινδύνευε από το "σιδηρούν παραπέτασμα" - χρησιμοποιεί τον ψυχροπολεμικό όρο από παλαιά, όταν διακρινόταν για τον αντισοβιετισμό του - την κούρσα των εξοπλισμών κλπ.

Ενώ σήμερα η κυβέρνηση Σημίτη ασκεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική και δεν έχει εμπλακεί στην κούρσα των εξοπλισμών, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα πυρηνικά κλπ. Ολα αυτά, βέβαια, τα κάνει όταν και μόνο όταν συμφωνούν οι ΗΠΑ... Και γενικότερα ο Κ. Σημίτης μάς λέει ότι σήμερα οι λαοί είναι ελεύθεροι, ζουν με αξιοπρέπεια και χωρίς ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα. Μα δεν περίμενε κανείς από τον Κ. Σημίτη να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας. Εχει εθιστεί πλέον να μιλάει με τη γλώσσα της υποταγής και της υποτέλειας. Το μάθημα της "νέας τάξης" το ξέρει απ' έξω κι ανακατωτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ