Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολύμορφες εκδηλώσεις σ' όλη την Ελλάδα

Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά και τη Συνθήκη του Σένγκεν

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή συνεδρίαση, συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις, που αφορούν στη Συνθήκη του Σένγκεν και στα ναρκωτικά. Το ΠΓ έκανε τις παρακάτω εκτιμήσεις και κατέληξε στις εξής επισημάνσεις:

1. Το ΚΚΕ έχει υπογραμμίσει από καιρό την ανάγκη οργανωμένης παρέμβασης, αντίστασης - αντεπίθεσης της νεολαίας, του λαού μας, μπροστά στο φαινόμενο της ραγδαίας εξάπλωσης των ναρκωτικών.

Είναι βαθιά η πεποίθησή μας ότι και δυνατότητες και δυνάμεις υπάρχουν για να αντιστραφεί αυτή η ολέθρια πορεία, πριν να είναι αργά. Είναι θετικό ότι η ελληνική κοινωνία δεν αποδέχεται, δε συμβιβάζεται με τα ναρκωτικά. Γι' αυτό η οργανωμένη εκστρατεία που καθημερινά ξεδιπλώνεται για το διαχωρισμό των ουσιών και την αποποινικοποίηση της χρήσης, κεντρικό στόχο έχει να υποβάλει στη νεολαία την αίσθηση της ήττας, ώστε να το δεχτεί ως δεδομένο, να παραιτηθεί πριν ακόμα δώσει τη μάχη, περιορίζοντας όλη την προσπάθεια σε μία ηττοπαθή διαχείριση του φαινομένου, που θα ανοίξει παραπέρα το δρόμο της προώθησής του με τραγικές συνέπειες για το μέλλον της νεολαίας και των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ, με συνέπεια, θα συνεχίσει και θα ξεδιπλώσει πολύμορφα τη δράση του το επόμενο διάστημα, για να αποκαλύψει περισσότερο τις ηττοπαθείς και επιζήμιες αυτές απόψεις. Η ζωή, η προοπτική, το μέλλον της νεολαίας δεν αποτελεί απλά ατομική υπόθεση. Το λόγο έχει ο λαός και η νεολαία.

Στα πλαίσια αυτά, το επόμενο διάστημα, με πολύμορφες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία την ΑΘήνα και τη Θεσσαλονίκη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα καταθέσουν τις εκτιμήσεις και απόψεις τους, το αισιόδοξο μήνυμα της αντίστασης, της αντεπίθεσης του λαϊκού κινήματος.

2. Με την κατάθεση στη Βουλή, για κύρωση, της Συνθήκης του Σένγκεν και με το νόμο 2472/97 που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση νομιμοποιεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα, επιτρέποντας στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και στους εκφραστές του να επιχειρήσουν - και με αυτόν τον τρόπο - την πλήρη υποταγή του ελληνικού λαού στα απάνθρωπα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το τσάκισμα του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος των χωρών της ΕΕ, τη μεγαλύτερη θωράκιση του καπιταλιστικού συστήματος.

Η Συνθήκη του Σένγκεν έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με το Σύνταγμα και με διεθνείς συμβάσεις, που κατοχυρώνουν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες του λαού μας, των λαών όλης της Ευρώπης και του κόσμου.

Η τυχόν επικύρωση και εφαρμογή της Συμφωνίας Σένγκεν, σε συνδυασμό με το Ν. 2472/97, θα σημάνει τη συνειδητή εφαρμογή ενός καθεστώτος μεσαίωνα στα δικαιώματα και τις ελευθερίες της εργατικής τάξης και του λαού της χώρας μας.

Η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό μαζικό κίνημα, οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας μας και, γενικά, όσοι δείχνουν ευαισθησία απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, με το συντονισμό των ενεργειών τους και την πάλη τους, πρέπει να εμποδίσουν αυτήν την αντιλαϊκή επίθεση. Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές και οι κνίτες θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ