Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα ταλαιπωρία για τους οδηγούς

Ενώ συνεχίζεται το χάος στον Κηφισό, το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι κλείνει για τρεις μήνες η γέφυρα Καλλιρρόης - Συγγρού

Σε νέες περιπέτειες θα μπουν οι οδηγοί από την ερχόμενη βδομάδα, αφού μετά την ταλαιπωρία του τελευταίου δεκαημέρου στον Κηφισό λόγω του αποκλεισμού του κόμβου Δυρραχίου, από τη Δευτέρα 12 Μάη και για τρεις μήνες θα παραμείνει κλειστή και η γέφυρα Καλλιρρόης - Συγγρού, προκειμένου να ξεκινήσουν έργα ανακατασκευής της γέφυρας.

Κι ενώ το δοκιμαστικό 10ήμερο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον Κηφισό εκπνέει αύριο, κανένα διορθωτικό μέτρο δεν έχει παρθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στο Δήμο Περιστερίου, δεδομένου ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισης της μιας γέφυρας, αυτής με κατεύθυνση από Λαμία προς Πειραιά, και ανακατασκευής του οδοστρώματος, που θα ολοκληρωθούν μετά από 20 μέρες. Παρά τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες διάνοιξης, κατασκευής και ανακατασκευής των παρακαμπτήριων δρόμων. Η κατάσταση παραμένει τραγική για όσους κινούνται από και προς τις δυτικές συνοικίες και σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν άμεσα αυτές οι εργασίες, το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή αναμένεται να επιδεινωθεί.

Ωστόσο, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης,σε επικοινωνία που είχε με τον δήμαρχο Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλο,δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επίσπευση των εργασιών και την ολοκλήρωσή τους σε μικρότερο χρονικό διάστημα από τους 15 μήνες που προέβλεπε αρχικά η μελέτη του ΥΠΕΧΩΔΕ. Παράλληλα, ο υπουργός διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα έργα διάνοιξης παρακαμπτηρίων δρόμων, σύμφωνα με τις υποδείξεις του δήμου, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή κυκλοφορία από και προς τις δυτικές συνοικίες. Σημειώνεται ότι τα έργα κατεδάφισης και των δύο γεφυρών και αποκατάστασης του οδοστρώματος θα ολοκληρωθούν μετά από ενάμιση μήνα, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ταλαιπωρία και στη Συγγρού

Κλειστή για τρεις μήνες θα μείνει και η γέφυρα Καλλιρρόης - Συγγρού, λόγω εργασιών ανακατασκευής δύο τμημάτων της γέφυρας από το ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν από τη Δευτέρα στην περιοχή, προβλέπουν τη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς:

- Καλλιρρόης από λεωφόρο Συγγρού με κατεύθυνση προς την Καλλιθέα, που διέρχεται κάτω από τη γέφυρα Καλλιρρόης - Συγγρού.

- Θησέως, κάτω από τη γέφυρα της λεωφόρου Συγγρού, με κατεύθυνση προς την οδό Καλλιρρόης και

- στην εναέρια γέφυρα Καλλιρρόης - Συγγρού.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους οδηγούς που θα κινούνται στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ