Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΓΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα από τη ΛΑΕ

Τη νέα διοίκηση της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λαγκαδά καλούνται να αναδείξουν σήμερα οι 194 εκπρόσωποι που εκλέχθηκαν από τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς. Οι εκλογές θα γίνουν στις 10 το πρωί στην αίθουσα τηςΑΓΝΟ. Με αφορμή τις σημερινές αρχαιρεσίες, η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" (ΛΑΕ),που δε συμμετείχε με εκπρόσωπό της στο απερχόμενο ΔΣ, καλεί τους αγρότες αντιπροσώπους να τη στηρίξουν με την ψήφο τους και να σπάσουν το κατεστημένο των γαλάζιων και πράσινων αγροτοπατέρων. Να βάλουν τις βάσεις για νέους μαζικούς, ενωτικούς αγώνες κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που οδηγεί τη μικρή και μεσαία αγροτιά στον αφανισμό.

Η ΛΑΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της Ενωσης γιατί την οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο και σε συρρίκνωση των τομέων παραγωγής. Οπως αναφέρει η ΛΑΕ, οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δέχτηκαν τις αντιαγροτικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, τις ποσοστώσεις και τα πρόστιμα σε συναλλαγματοφόρα προϊόντα, όπως η ντομάτα, ο καπνός, τα σιτηρά, το βαμβάκι και τα κτηνοτροφικά, δέχτηκαν τις τοκογλυφικές ρυθμίσεις της ΑΤΕ, φόρτωσαν τα χρέη στις πλάτες των αγροτών, μειώνοντας ακόμη περισσότερο το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα και τέλος χρησιμοποίησαν ρουσφετολογικά τον διοικητικό και διευθυντικό υπηρεσιακό μηχανισμό για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και κομματικά συμφέροντα.

Η ΛΑΕ, αν και δεν είχε εκπρόσωπο στο ΔΣ της Ενωσης, πάλεψε για να αναπτυχθούν κινητοποιήσεις στην περιοχή για τη λύση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων, ενώ την ίδια ώρα οι καρεκλοκένταυροι της διοίκησης διάλεγαν το ρόλο του διασπαστή και του κράχτη της αντιαγροτικής πολιτικής.

Τέλος, η ΛΑΕ καλεί αγρότες και εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο για να επιβάλουν μια άλλη πολιτική που θα αντιτάσσεται στις πολυεθνικές, στους μεγαλεμπόρους και τους βιομήχανους, που θα προγραμματίζει την αγροτική οικονομία, σύμφωνα με τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ