Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΠΝΟΥ
Αγώνας ενάντια στη διάλυση

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Γεωργίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι υπάλληλοι του Οργανισμού Καπνού, ζητώντας να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργησή του.

Η συμμετοχή των εργαζομένων τόσο στη στάση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε κατά τις τρεις τελευταίες ώρες του ωραρίου, όσο και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, ήταν μεγάλη και η ανησυχία τους έκδηλη για το μέλλον του Οργανισμού.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υφυπουργό Γεωργίας, Δ. Σωτηρλή,και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, Β. Σουμάλα και Δ. Τζοβάνο.Η αντιπροσωπεία, αφού έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Καπνού, ζήτησε να ενημερωθεί για το αν ισχύουν οι φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας τη βδομάδα που πέρασε, για κατάργηση του Οργανισμού Καπνού. Σε αυτό το ερώτημα της αντιπροσωπείας, δε δόθηκε καμιά ξεκάθαρη απάντηση και ο Β. Σουμάλας τούς ζήτησε να συμβιβαστούν με το ενδεχόμενο διάλυσης του Οργανισμού.

Οσο για τα αιτήματα των εργαζομένων για αναβάθμιση και όχι κατάργηση του Οργανισμού, για άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την οικονομική ενίσχυσή του, για εξαίρεση του Οργανισμού από τις διατάξεις του νομοσχεδίου περί σύστασης ΟΕΚΕΠΕ και για εξομοίωση όλων των εργαζομένων του Οργανισμού με τους γεωτεχνικούς υπαλλήλους ως προς την υπερωριακή απασχόληση, δεν ικανοποιήθηκαν. Ετσι, μετά το τέλος της συνάντησης ανακοινώθηκε η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους, με δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο και στις 14 και 15 του Μάη, μέρες που λήγει και η εμπορική περίοδος για τα καπνά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ