Σάββατο 10 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Αλλα δύο χρόνια στην πείνα

Την καταδίκη των εργαζομένων στον ΟΣΕ σε δύο χρόνια, ακόμα, λιτότητα, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Μετά την αναβολή των κινητοποιήσεων, οι εκπρόσωποι των δύο παρατάξεων, σε αγαστή συνεργασία, υπέγραψαν διετούς διάρκειας ΣΣΕ, που αποδίδει στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, κυριολεκτικά, ψίχουλα.

Η σύμβαση προβλέπει αύξηση 6.000 δραχμές το μήνα από 1.1.97 και άλλα τόσα από την 1η Ιούλη, ενώ οι αυξήσεις για το 1998 είναι 5.000 και 4.000, αντίστοιχα. Επίσης γίνεται λόγος για την επίλυση θεσμικών αιτημάτων, που αφορούν την ενσωμάτωση του επιδόματος κατοικίας και την αναπροσαρμογή αποζημιώσεων μετακινήσεων.

Οι εκπρόσωποι της "Δημοκρατικής Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" (ΔΕΣΚ - υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) εξέφρασαν απ' την αρχή τη ριζική τους διαφωνία με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας για παράταση της λιτότητας και κατήγγειλαν ότι, για μια ακόμα φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ξέχασαν τους πύρινους λόγους, παραμονές της 24ωρης πανσιδηροδρομικής απεργίας στις 15 Απρίλη 1997, για αντίσταση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και υπονόμευσαν τις αγωνιστικές διαθέσεις των σιδηροδρομικών για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ 1997.

Ο Σωτ. Ραυτόπουλος,αντιπρόεδρος της ΠΟΣ και εκπρόσωπος της ΔΕΣΚ, επισημαίνει ότι με την υπογραφή της 2ετούς ΣΣΕ λιτότητας οι δυνάμεις της συναίνεσης και του συμβιβασμού, εκτός των άλλων, αφήνουν συνειδητά ελεύθερο το πεδίο στη διοίκηση του ΟΣΕ να υλοποιήσει χωρίς εμπόδια τους στόχους της νέας οικονομικής συμφωνίας με το Δημόσιο, που αφορά την ίδια την ύπαρξη των ελληνικών σιδηροδρόμων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ