Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΝΙΑ
Ξεσηκώθηκαν οι κτηνοτρόφοι

Για 4 ώρες απέκλεισαν τον εθνικό δρόμο Χανίων - Ηρακλείου διαμαρτυρόμενοι για την καταστροφική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης

Για 4 ώρες απέκλεισαν χτες οι κτηνοτρόφοι των Χανίων τον εθνικό δρόμο Χανίων - Ρεθύμνου - Ηρακλείου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος της κτηνοτροφίας και των κτηνοτρόφων.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στον κόμβο Μουρνιών (διασταύρωση νέας εθνικής και δρόμου Μουρνιών Χανίων) απ' όπου πήγαν με φάλαγγα στη θέση Πλατάνι, όπου και από τις 12 μέχρι τις 4 το απόγευμα απέκλεισαν το δρόμο Χανίων - Ρεθύμνου, εμποδίζοντας τη συγκοινωνία. Η χτεσινή επιτυχημένη για την περιοχή κινητοποίηση ήταν μια κλιμάκωση του αγώνα των κτηνοτρόφων, μπροστά στην αδιαφορία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφική παραγωγή και, φυσικά, οι κτηνοτρόφοι, που έχουν οδηγηθεί πλέον σε αδιέξοδο.Αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων, στη διάρκεια του αποκλεισμού του δρόμου, επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη και επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των συγκεντρωμένων. Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την προστασία της κτηνοτροφίας, γενικά, και ειδικότερα του Νομού Χανίων. Ζητούν να μπει φραγμός στις ανεξέλεγκτες εισαγωγές ξένων κτηνοτροφικών προϊόντων, που ανταγωνίζονται αθέμιτα την ντόπια παραγωγή. Να σταματήσουν οι λογής νοθείες, τόσο με την παραγωγή και εμπορία των γαλακτοκομικών προϊόντων (τυριών), όσο και με τα λαθραία εισαγόμενα κρέατα που παρουσιάζονται σαν ντόπια. Τέλος, βασικό αίτημα των κτηνοτρόφων είναι να παρθούν μέτρα για τη μείωση της τιμής των ζωοτροφών, που έχουν γίνει πανάκριβες και έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγής στα ύψη, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστική η ντόπια παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων.

Με ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματός της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους κτηνοτρόφους και δηλώνει τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους. Αφού αναφέρεται στις αιτίες που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους κτηνοτρόφους, η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ τονίζει πως ο αγώνας είναι το μόνο μέσο υπεράσπισης των συμφερόντων των κτηνοτρόφων και, γενικότερα, των αγροτών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνουν την πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα διεκδικώντας την επιβίωσή τους(2022-10-11 00:00:00.0)
Αγωνιστικές αντιδράσεις για τον αποκλεισμό τους από τη συνδεδεμένη ενίσχυση αιγοπρόβειου κρέατος(2016-08-10 00:00:00.0)
Πανηπειρωτική σύσκεψη για την κτηνοτροφία(2013-01-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση τη Δευτέρα στο Ηράκλειο(2010-01-22 00:00:00.0)
Μπλόκα σε Χανιά, Ηράκλειο, Λασίθι(2010-01-21 00:00:00.0)
Ξέσπασμα κτηνοτρόφων(1996-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ