Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απέκλεισαν τη Νομαρχία Τρικάλων

Για τρεις ώρες χτες - από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι - οι κάτοικοι των Μεγάλων Καλυβίων, με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα, απέκλεισαν τη Νομαρχία Τρικάλων, διεκδικώντας να επιστραφεί στην κοινότητά τους η καλλιεργήσιμη έκταση, εκατοντάδων στρεμμάτων, μέσα στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Βιομηχανία Κρέατος (ΕΛΒΙΚ), η οποία πουλήθηκε πρόσφατα από την ΑΤΕ - "αντί πινακίου φακής" - σε ιδιώτες.

Στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των κατοίκων με τον νομάρχη Τρικάλων, έθεσε, για μια ακόμα φορά, τα αιτήματα της κοινότητας, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι - "συν γυναιξί και τέκνοις" - θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν. Ηδη, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα συγκαλεί γενική συνέλευση των κατοίκων για ν' αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό της ΕΛΒΙΚ.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των Μεγαλοκαλυβιωτών, μετέφερε ο Αχ. Κανταρτζής,μέλος της ΝΕ Τρικάλων του Κόμματος και νομαρχιακός σύμβουλος, τονίζοντας ότι μόνο με την ενωτική πάλη τους θα φέρουν θετικά αποτελέσματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ