Τρίτη 16 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ενοχλητικοί επισκέπτες"

Επιλεκτική στέρηση της ενημέρωσης των σπουδαστών οικοτρόφων των ξενοδοχείων - εστιών της Ομόνοιας, καταγγέλλει η ΤΟ ΤΕΙ της ΚΝΕ

Την επίμονη άρνηση των ξενοδόχων συνοδευόμενη από "φτηνές και προκλητικές δικαιολογίες" αντιμετώπισαν οι Κνίτες από την Τομεακή Οργάνωση ΤΕΙ όταν την Κυριακή στα πλαίσια της πανεξόρμησης του Kόμματος για το "Ριζοσπάστη", πήγαν στα ξενοδοχεία - εστίες της Ομόνοιας όπου στεγάζονται σπουδαστές και φοιτητές.

Οπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΤΟ ΤΕΙ της ΚΝΕ, στα περισσότερα ξενοδοχεία συνάντησαν την επίμονη άρνηση των ξενοδόχων στο βασικό δικαίωμα των σπουδαστών για ενημέρωση πάνω στις θέσεις και τους στόχους πάλης των κομμουνιστών. Οι δικαιολογίες ήταν ότι θα ενοχληθούν οι σπουδαστές που "κοιμούνται", πράγμα τουλάχιστον περίεργο, αφού η ώρα ήταν 12.30 το μεσημέρι, ή ότι το να απαγορεύουν την είσοδο σε όλους εκτός από τους συγγενείς των σπουδαστών, είναι ένα μέτρο που αντιμετωπίζει τη διακίνηση ναρκωτικών στα ξενοδοχεία - εστίες ακόμα και την πορνεία (! ).

"Θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες είχαν σκοπό να στερήσουν (ίσως και επιλεκτικά) την ενημέρωση των σπουδαστών για τις αιτίες που γεννούν τα προβλήματα στην παιδεία, την ανεργία, τη ζωή τους και τις θέσεις του ΚΚΕ γι' αυτά", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα μέλη της ΤΟ ΤΕΙ της ΚΝΕ, στη διάρκεια της εξόρμησης διαπίστωσαν, όπως τόνιζαν οι ίδιοι, τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι σπουδαστές και διαβεβαιώνουν ότι σύντομα "θα ξαναενοχλήσουν".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ