Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Ασφαιρα πυρά της δημάρχου

Με αναληθή στοιχεία και "συμβουλές" προς τους δημοτικούς συμβούλους της "Δημοτικής Κίνησης για την Αμφισσα", προσπάθησε να καλύψει την αδιέξοδη πολιτική της η δημοτική αρχή. Ανακοίνωση της "Δημοτικής Κίνησης για την Αμφισσα"

"Μπούμερανγκ" κατέληξε η προσπάθεια της δημάρχου Αμφισσας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και τα αδιέξοδα της πολιτικής της στο δήμο, αφού τα αναληθή στοιχεία που παρουσίασε σε ανακοίνωσή της, σαν προσπάθεια "απάντησης" στην κριτική της παράταξης "Δημοτική Κίνηση για την Αμφισσα", δεν ακολουθούν την πραγματικότητα.

Η δήμαρχος υποστηρίζει στο κείμενό της ότι επέβαλε μικρότερες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από αυτές για τις οποίες την κατάγγειλε η "Δημοτική Κίνηση για την Αμφισσα", καθώς και μικρότερες στο ΤΑΠ.

Με ανακοίνωσή της, η "Δημοτική Κίνηση για την Αμφισσα" βάζει τα πράγματα στη θέση τους, θέτοντας προς τη δήμαρχο και στην κρίση του λαού, τα παρακάτω ερωτήματα: "Μήπως θέλουν να τους ευχαριστήσουν οι πολίτες της Αμφισσας για την απαράδεκτη αδιαφορία τους, για τις καθυστερήσεις, για την τελμάτωση των προβλημάτων της πόλης μας; Να τους ευχαριστήσουν γιατί έδωσαν "λύσεις" στο βιοτεχνικό πάρκο, στην άρδευση του ελαιώνα, στο σχέδιο πόλης, στις δεσμεύσεις του Δελφικού τοπίου, στην ύδρευση και την καθαριότητα; Να τους ευχαριστήσουν για τη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθούν σε βάρος των δημοτών, όπως και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές;".

Η Κίνηση υπενθυμίζει ότι η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αύξησε τα τέλη καθαριότητας, φωτισμού και δημοτικών σφαγείων κατά 10% για το '96. Τα τελευταία οχτώ χρόνια ('88 - '95) αυξήθηκαν συνολικά κατά 107% τα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας και φωτισμού στο δήμο, "όταν τα πραγματικά εισοδήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων μειώθηκαν κατακόρυφα".

Η Κίνηση τονίζει ότι η δημοτική αρχή επέλεξε "το χαράτσωμα των πολιτών, που δεν έχει αποτελεσματική προοπτική, ενώ αντίθετα οδηγεί σε οικονομική εξαθλίωση", έναντι του μονόδρομου της διεκδίκησης "με έργα και όχι με λόγια", των παράνομα παρακρατηθέντων πόρων του δήμου από την κεντρική διοίκηση. Μόνο την τελευταία πενταετία δεν έχουν αποδοθεί στην Αμφισσα, από τους θεσμοθετημένους πόρους, ένα δισεκατομμύριο δραχμές!

Ακόμη μία λύση είναι και η επιβολή δημοτικών φόρων στις μεταλλευτικές επιχειρήσεις της περιοχής, "για την ασύδοτη, καταστροφική για το περιβάλλον δραστηριότητά τους και όχι να αρκούνται, όπως οι σημερινοί δημοτικοί άρχοντες, σε κάποιες "δωρεές"". Η Κίνηση προσθέτει ότι τέτοιου είδους λύσεις "προϋποθέτουν διάθεση για αγώνα, κινητοποίηση. Απαιτούν μαχητική διεκδίκηση από την κυβέρνηση. Απαιτούν δημοτικούς άρχοντες και όχι υποτακτικούς, όπως οι σημερινοί και οι προηγούμενοι, σε κάθε κομματικό, κυβερνητικό μηχανισμό".

Στην ανακοίνωση τονίζεται, επίσης, ότι τα οικονομικά στοιχεία που παρουσιάζει η δημοτική αρχή είναι αναληθή. Ενώ υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης και καθαριότητας για το '95 ήταν της τάξης του 10%, στην πραγματικότητα, ήταν 15% και περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στα δικαιώματα σύνδεσης με υδραγωγείο και με αποχετευτικό δίκτυο.

Οσο για το ΤΑΠ, αυξήθηκε από 0,25% σε 0,30%, που σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της πόλης, από 50.000 δραχμές σε 110.000 το τετραγωνικό μέτρο, "διαμορφώνει σημαντικές αυξήσεις".

Τις αυξήσεις των δημοτικών τελών καταψήφισαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Κίνησης Χρ. Κούφαλης και Λ. Γκούνης.Η Κίνηση καταλήγει, καλώντας την δήμαρχο να αφήσει τη "λύπη της και τις "συμβουλές" της προς τους δημοτικούς συμβούλους της "Κίνησης για την Αμφισσα"" και να ασχοληθεί με το δήμο και τα προβλήματά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφαλή υδροδότηση της πόλης(2003-09-05 00:00:00.0)
Ενα χρόνο διαρκούν οι εργασίες για το δίκτυο ύδρευσης(2001-01-03 00:00:00.0)
Φώτης Τσίγκας: ήρωας, μάρτυρας(1998-09-27 00:00:00.0)
Σε οικονομική εξαθλίωση οδηγείται ο δήμος(1998-03-06 00:00:00.0)
Η ξεχασμένη κόρη του Αίολου(1996-02-11 00:00:00.0)
Αλλος χρωστάει, άλλος πληρώνει(1996-01-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ