Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τον ... πουλάνε όσο όσο

Οταν ...θα πάω κυρά μου στο παζάρι (...) για να πληρώσω το ...προσωπικό! Μην απορείτε καθόλου. Πρόκειται για την κατά Στ. Λογοθέτη νέα εκδοχή του γνωστού σατιρικού άσματος, που έκανε την "επίσημη πρώτη" του στο προχτεσινό δημοτικό συμβούλιο. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι καθόλου για γέλια στην περίπτωση του Δήμου Πειραιά.

Με οριακή πλειοψηφία 16 ψήφων, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ενέκρινε επέκταση του παζαριού, ώστε από τα έσοδα των 400 νέων αδειών που θα πωληθούν στους ενδιαφερόμενους να εξασφαλιστεί η ...μισθοδοσία των εργαζομένων του Δήμου για τον επόμενο μήνα!

Τι σημαίνει αυτό για τον Πειραιά; Τυπικά, σημαίνει πολλαπλασιασμό των σημερινών θέσεων, που από 800 θα φτάσουν τις 1.200. Στην ουσία, σημαίνει ανεξέλεγκτη κατάσταση σε ένα πολύ μεγάλο και καίριο τμήμα της πόλης και, το κυριότερο, αποκλεισμό και καταστροφή ενός ολόκληρου διαμερίσματος, που έχει την ατυχία να ανήκει στις περιοχές ...β διαλογής. Το εξογκωμένο παζάρι θα αποκλείσει εντελώς τα Καμίνια, αφού προς τα εκεί θα επεκταθεί, συνεισφέροντας με τη σειρά του στην περαιτέρω υποβάθμιση της περιοχής.

Η απόφαση, με οικονομικά και μόνο κριτήρια, της πλειοψηφίας που στηρίζει τον Στ. Λογοθέτη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα παζάρι - "λάστιχο", που θα διαχέεται στις γειτονιές της περιοχής με παράνομους πωλητές, αποκόβοντας επιπλέον τις συγκοινωνίες και την πρόσβαση σε μια ολόκληρη συνοικία, αφού θα εκτείνεται πλέον στην κεντρική οδική αρτηρία της. Το παζάρι που εκτεινόταν ως τώρα στην ανατολική πλευρά των γραμμών του Ηλεκτρικού θα καταλάβει ολόκληρη την οδό Αλλιπέδου, περνώντας και στη βόρεια πλευρά της.

Κι όλα αυτά, για να εξασφαλιστούν εκ του πλαγίου οι πληρωμές του προσωπικού του δήμου, καθώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Σε πλήρη εφαρμογή, δηλαδή, οι εξ Ηρακλείου εντολές του Κ. Σκανδαλίδη,που διατύπωσε με σαφήνεια το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης για περιστολή ως το μηδενισμό των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως κατήγγειλαν προχτές οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης "Πειραιάς - Αναγέννηση", Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης.

Σύμφωνα, πάντως, με καταγγελίες συμβούλων της μειοψηφίας, τον τελευταίο καιρό έγιναν 70 νέες προσλήψεις στο Δήμο Πειραιά παρά την οικτρή του κατάσταση, για έργα αυτεπιστασίας. Κι όμως ακόμη παραμένουν σε καθεστώς ομηρίας οι 500 εργαζόμενοι, που εργάζονται από το 1994 με το ίδιο καθεστώς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ