Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΣΣΑ
Ενα χρόνο διαρκούν οι εργασίες για το δίκτυο ύδρευσης

«Βομβαρδισμένη πόλη» θυμίζει η Αμφισσα, εδώ και έναν περίπου χρόνο, διάστημα που διαρκούν οι εργασίες για το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να περάσουν δεύτερο χειμώνα μέσα στις πλημμύρες, στις λάσπες, με διακοπές νερού (λόγω βλαβών στο δίκτυο), ενώ ταλαιπωρούνται και οι επαγγελματίες.

Το πρόβλημα, όμως, δε φαίνεται να ανησυχεί τη δημοτική αρχή (πρόσκειται στη ΝΔ), ούτε τη φιλοκυβερνητική αντιπολίτευση (προηγούμενη δημοτική αρχή), καθώς από κοινού αύξησαν τα δημοτικά τέλη για ύδρευση και αποχέτευση. Από κοινού, προσπερνούν την ανάγκη διεκδίκησης από την κυβέρνηση των πόρων που χρωστά στο θεσμό.

Την κατάσταση αυτή, καθώς και τη συναίνεση των δύο συνδυασμών απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, καταγγέλλει στους Αμφισσιώτες η «Δημοτική Κίνηση Αμφισσας». Με ανακοίνωσή της, καλεί τους δημότες να αντιδράσουν ενάντια σε όλους όσοι επιδιώκουν να μετατρέψουν το δήμο και τους κατοίκους του σε «πεθαμένους», μέσα από την ανεργία, τη φτώχεια, την πληθυσμιακή συρρίκνωση και την εγκατάλειψη.

Οπως σημειώνει η παράταξη, η δημοτική αρχή είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, περιοριζόμενη σε απλή διαχείριση της οικονομικής μιζέριας και την αύξηση των τελών. Τα προβλήματα στο δήμο - συνεχίζει η «Δημοτική Κίνηση Αμφισσας» - θα χρονίζουν και θα εντείνονται, όσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε επιχείρηση και οι δημότες σε πελάτες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ