Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το επίκεντρο της "δυσπιστίας"

Δεν πήρε αυτά που ήθελε η ηγεσία της ΝΔ από την πρώτη μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας. Τι επιδίωκε; Οχι, δεν ήθελε ούτε την ανατροπή της κυβέρνησης, ούτε πολύ περισσότερο να ανατραπεί η πολιτική που εφαρμόζει. Απλά θέλει να ξεκαθαρίσουν τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ότι στις 20 του μήνα θα λήξει οριστικά το θέμα της αντικατάστασης του Α. Παπανδρέου. Δεν το κατάφερε, ούτε είχε ορατά αποτελέσματα στον "εθνικό" στόχο της "να βγει η χώρα από την ακυβερνησία". Ωστόσο, δεν απογοητεύτηκε και ανακάλυψε ότι η πρόταση μομφής είχε άλλα "θετικά" αποτελέσματα, όπως ότι το θέμα ήρθε στη Βουλή (!), ότι ο λαός ενημερώνεται και τέλος ότι η συζήτηση αποκάλυψε τις διαφορές στο ΠΑΣΟΚ.

Οπως αντιλαμβάνεστε, τα προβλήματα του λαού και η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ήταν στο... επίκεντρο της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ...

Αν κάτι αποκάλυψε η συζήτηση στη Βουλή είναι ότι η ΝΔ κάνει ό,τι μπορεί για την ενότητα και τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και τη διατήρηση και σταθερότητα του δικομματικού συστήματος.

Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά ότι η ηγεσία της ΝΔ, με το άθλιο παιχνίδι που παίζει, στοχεύει μόνο στην υπεράσπιση των συμφερόντων του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής ολιγαρχίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ