Τετάρτη 10 Γενάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Επιχειρήσεις σε... δημόσιες εκτάσεις

Οι επιχειρήσεις σε απαλλοτριωμένες υπέρ του δημοσίου εκτάσεις, στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, φυτρώνουν σαν μανιτάρια, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν κάνουν απολύτως τίποτα, για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δημοσίου. Επτά επιχειρήσεις έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν παράνομα σε παρόδιες εκτάσεις, των οποίων τη διαχείριση έχει το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).

Με αναφορά του προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου, ο πολιτικός μηχανικός Κ. Νταϊλιάνης, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, καταγγέλλει ότι έχουν χορηγηθεί παράνομα άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, κατά παράβαση του νόμου περί προστασίας δημοσίων κτημάτων. Αν και το ΤΕΟ έχει ζητήσει την ανάκληση των αδειών, τα αρμόδια όργανα που τις χορήγησαν δεν τις έχουν ανακαλέσει.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη λειτουργία των παράνομων επιχειρήσεων, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αφού δεν υπάρχει νόμιμη κυκλοφοριακή σύνδεση με τον εθνικό δρόμο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πολλά τροχαία ατυχήματα. Σύμφωνα με έρευνα του ΥΠΕΧΩΔΕ, μόνο το 1995 σε μήκος πέντε χιλιομέτρων, από τα διόδια μέχρι τη διακλάδωση για την Κόρινθο, έχουν προκληθεί επτά θανατηφόρα ατυχήματα.

Στην αναφορά επισημαίνεται η ευθύνη των αρμόδιων οργάνων που με τις παραλείψεις και την ανοχή τους δεν προστάτεψαν την περιουσία του δημοσίου. Τέλος, επισημαίνεται ότι το φαινόμενο αυτό της παρανομίας σε βάρος του δημοσίου είναι πολύ πιο έντονο στην περιοχή της Κορινθίας και δεν αποκλείεται να στοιχειοθετούνται και ποινικά αδικήματα από τις παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων.

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει ήδη διαβιβάσει την αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου με την παραγγελία ναγίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και τα αποτελέσματα από την έρευνα να γνωστοποιηθούν στον Αρειο Πάγο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ