Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση στη Βουλή για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Ορ. Κολοζώφ, Αχ. Κανταρτζής και Απ. Τασούλας με αφορμή τις αποφάσεις του Στ' Τμήματος του ΣτΕ. Καλούν την κυβέρνηση να πάρει συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να διαφυλαχτεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων

Την ανάληψη πρωτοβουλιών και μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης ώστε να διαφυλαχτεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των πανεπιστημίων, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών Ορ. Κολοζώφ, Αχ. Κανταρτζή και Απ. Τασούλα με αφορμή τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για τη νομιμοποίηση των κάθε λογής "κολεγίων" που λειτουργούν στη χώρα μας.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι για άλλη μια φορά ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της νομιμοποίησης στη χώρα μας των ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω των αποφάσεων του ΣτΕ και με την αξιοποίηση της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. "Πρόκειται για μια απαράδεκτη εξέλιξη, τονίζουν, η οποία αποκαλύπτει από τη μια μεριά τη δουλική στάση της κυβέρνησης απέναντι στα εκ Βρυξελλών κελεύσματα και από την άλλη αναδεικνύει την υποκρισία της κυβερνητικής πολιτικής: Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι δε θέλει τη νομιμοποίηση αλλά "αναγκάζεται" λόγω κοινοτικού Δικαίου. Επιδιώκει δηλαδή να έχει και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...".

Την ίδια ώρα, οι έμποροι της μόρφωσης, ξεθαρρεμένοι και από τις τελευταίες εξελίξεις εξαπολύουν έναν ορυμαγδό διαφημίσεων, επιχειρώντας να λεηλατήσουν τα όνειρα των νέων και των γονιών τους, κερδοσκοπώντας ασύστολα πάνω στη λαχτάρα για μια καλύτερη ζωή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει αν είναι μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης να τολμήσει να συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να προχωρήσει σε όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και πρωτοβουλίες (και ποια είναι αυτά), ώστε να θωρακιστεί από κάθε άποψη η πανεπιστημιακή εκπαίδευση, να διαφυλαχτεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας των ΑΕΙ και να κλείσουν όλες οι "πόρτες", τα "παράθυρα" και οι "χαραμάδες" που μπορούν να αφήσουν και την παραμικρή δυνατότητα για τη νομιμοποίηση της λειτουργίας των ιδιωτικών ΑΕΙ στη χώρα μας ή και για την αναγνώριση των "πτυχίων" που μοιράζουν τα κάθε λογής "κέντρα ελευθέρων σπουδών", "κολλέγια" κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ