Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνάντηση με το νομάρχη

Το νομάρχη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που σχετίζονται με τη φωτιά στο Σέιχ - Σου. Ο νομάρχης παρουσίασε χάρτη του δάσους, όπου φαίνεται καθαρά ότι οι εστίες της φωτιάς ήταν κοντά στην έκταση των 7.000 στρεμμάτων που διεκδικούνται από ιδιώτες. Μάλιστα η πρώτη εστία βρισκόταν μέσα σε δύσβατη χαράδρα, έτσι που να καθίσταται δύσκολη η κατάσβεση της πυρκαγιάς ακόμη και αν αντιμετωπιζόταν αμέσως.

Σαν πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας θεωρεί ο νομάρχης τη λύση του ιδιοκτησιακού για περίπου 2.000 στρέμματα, αλλά έθεσε το πρόβλημα της δυσκολίας εξεύρεσης εκτάσεων για ανταλλαγή. Πρόσθεσε ότι φέτος οι προσλήψεις προσωπικού στο Δασαρχείο έγιναν έγκαιρα, χωρίς να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις. Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του για τις αστικές περιοχές που καταλήγουν τα ρέματα. Είπε ακόμη ότι η περιοχή, με εισήγηση του δασάρχη, σύντομα θα κηρυχτεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή αναδασωτέα.

Το κλιμάκιο του Κόμματος ευχαρίστησε το νομάρχη για την ενημέρωση και ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την αναδάσωση και την προστασία του δάσους, επισημαίνοντας παράλληλα τις ελλείψεις που υπήρχαν σε υποδομή και έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η φωτιά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ