Πέμπτη 10 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Για την ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη

Με επιτυχία έγινε προχτές βράδυ η προφεστιβαλική στην κεντρική πλατεία της Ν. Σμύρνης. Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις γειτονιές

Γέμισε με νέους προχτές το βράδυ η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης,στην προφεστιβαλική εκδήλωση, που ήταν αφιερωμένη στην ειρήνη και τη διεθνιστική αλληλεγγύη. Ηταν πολλοί αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των νέων κομμουνιστών, για να πουν και να ακούσουν για μια ζωή χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση, για την ανάγκη της αγωνιστικής στάσης, κόντρα στα σχέδια και τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών. Αλλά και για να διασκεδάσουν και να τραγουδήσουν με το ερασιτεχνικό συγκρότημα "Σκιές".

Χαιρετίζοντας η Σοφία Ηλιοπούλου,μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Ανατολικών συνοικιών του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στον κίνδυνο του πολέμου, που μετά από 50 χρόνια χτυπάει ξανά την πόρτα των λαών της Ευρώπης, ενώ συγχρόνως ο καπιταλισμός δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο μοιράζοντας τον κόσμο. Οσο για την επίθεση, που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση, με τη συναίνεση και των άλλων πολιτικών κομμάτων, τόνισε τη διέξοδο του αγώνα και κάλεσε τους νέους να στρατευτούν σε αυτόν, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Η ΚΝΕ να πρωτοστατήσει στο χτίσιμο του μέλλοντος που έρχεται".

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Σταύρος Καλαρίτης,μέλος του Γραφείου ΣΠ Αθήνας της ΚΝΕ στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στη Σούδα, λέγοντας ότι το σπάσιμο της πύλης της αμερικανο-NATOικής βάσης ήταν μόνο η αρχή και ότι όλες οι πύλες των βάσεων, που βρίσκονται στην Ελλάδα δε θα αντέξουν και σιγά σιγά θα σπάσουν και αυτές.

"Οι νέοι σήμερα θέλουν να ζουν ειρηνικά, να τραγουδούν, να διασκεδάζουν, να χαίρονται κάθε στιγμή από τη ζωή τους και όχι να ζουν με το φόβο του πολέμου και των τανκς", είπε. Καταλήγοντας, υπενθύμισε το μήνυμα από τους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ: "Στρατηγέ, το τανκ σου είναι δυνατό μηχάνημα. Θερίζει δάση ολόκληρα κι εκατοντάδες άντρες αφανίζει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Χρειάζεται οδηγό ".

Εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ. Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα είναι οι εξής:

- Σήμερα,στο Καλαμάκι και στη Φιλαδέλφεια με θέμα τα ναρκωτικά, στο Περιστέρι στο θεατράκι ΟΤΕ με θέμα την παιδεία, με τον Λ. Μυλωνά,μέλος του Γραφείου του ΚΣ, στο Γαλάτσι με θέμα τα ναρκωτικά με τον Β. Λιόση,μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ και στην Καισαριανή,στο Σκοπευτήριο (Χάραμα), με θέμα τα ναρκωτικά και στο Εμπορικό Κέντρο στην Ερμού,στις 7.30.

- Αύριο, Παρασκευή στη Μεταμόρφωση,στην πλατεία Μεταμόρφωσης Σωτήρος με θέμα τα ναρκωτικά, στο Νέο Κόσμο με θέμα "Ειρήνη - αντιιμπεριαλιστική δράση", με τον Δ. Αδαμόπουλο,μέλος του Γραφείου του ΣΠ Αθήνας, στηνΚαισαριανή,στην πλατεία Αγ. Νικολάου, με θέμα τα ναρκωτικά και στο Εμπορικό Κέντρο στην Ερμού.Την ίδια μέρα στην Πειραϊκή,δίπλα από το γήπεδο του Πορφύρα, με θέμα "Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά. Παλεύουμε για μαζικό - λαϊκό αθλητισμό".

- Το Σάββατο στην Ηλιούπολη,στην κεντρική πλατεία, με θέμα "Ειρήνη - αντιιμπεριαλιστική δράση", με τον Π. Παλαβό.Στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, στα Βριλήσσια,και στην Καλλιθέα (στην πλατεία Δαβάκη) με θέμα παιδεία. Επίσης, εκδηλώσεις θα γίνουν στο Ρέντη,στην πλατεία Ρέντη με θέμα τα ναρκωτικά και στον Κορυδαλλό,στην πλατεία Μερκάτη - Ταξιάρχη, με θέμα την παιδεία.

- Την Κυριακή στην Αγ. Παρασκευή,στην πλατεία Αγ. Ιωάννη με θέμα την παιδεία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ