Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Φτιάχνει Δημαρχείο αντί για πλατείες

Την δήμαρχο Ζωγράφου Φωτεινή Σακελαρίδου και την παράταξή της καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η "Δημοτική Πρωτοβουλία" (ΔΠ) Ζωγράφου. Η καταγγελία αφορά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να επιβαρυνθεί ο δήμος και οι δημότες με 1 δισ. δραχμές για να κατασκευαστεί καινούριο Δημαρχιακό Μέγαρο. Η "Δημοτική Πρωτοβουλία" καλεί όλους τους δημότες να διαμαρτυρηθούν και να προβάλουν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνική ζωή της πόλης.

Η παράταξη με την ανακοίνωση καταγγέλλει ότι η απόφαση της δημάρχου συνοδεύτηκε και με εκκλήσεις και παρακλήσεις προς συγκεκριμένο επιχειρηματία να κάνει πιο ευπρόσωπη την προσφορά για την ανάληψη του έργου. Η δήμαρχος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η παράταξη, αδιαφόρησε αλαζονικά για τις πάμπολλες επιφυλάξεις, αντιρρήσεις και παρατηρήσεις που έκαναν πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι πάνω σε τεχνικές, διαδικαστικές πλευρές του έργου και μάλιστα για το ζωτικό πρόβλημα, το πού θα βρεθούν τόσα χρήματα. Οχι άστοχα ζητήθηκε από πολλούς συμβούλους, τουλάχιστον ο δήμος να απαιτήσει από την κυβέρνηση να αποδώσει το παράνομα παρακρατηθέν ποσόν των 415 εκατομμυρίων δραχμών.

"Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σηματοδοτεί τον προσανατολισμό της δημοτικής παράταξης της δημάρχου να αποκλείσει χρηματοδοτικά κάθε ενδεχόμενη παρέμβαση του δήμου στην αντιμετώπιση οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων της πόλης μας (ανέγερση σχολικών κτιρίων, παιδικών χαρών, δέσμευση χώρων για δημιουργία πλατειών, παιδικών σταθμών κλπ.)", τονίζει στην ανακοίνωση η ΔΠ.

Η παράταξη στην ανακοίνωση καταλήγει, τονίζοντας ότι "η δημοτική αρχή, κλεισμένη στο γυάλινο πύργο της, αδυνατεί να αφουγκραστεί κιόλας τις προτεραιότητες που βάζει ο λαός".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ