Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στάσεις εργασίας και κατάληψη του δημαρχείου

Με τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου και κατάληψη του δημαρχείου μέχρι το μεσημέρι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, που για άλλη μια φορά σκόνταψαν στην άρνηση του δήμου να ικανοποιήσει τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους.

Χτες, πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και κατάληψη του κτιρίου μέχρι αργά το βράδυ, ενώ επέτρεψαν την πραγματοποίηση συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου σε ένδειξη καλής θέλησης. Οι εργαζόμενοι, πέρα από τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας και την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, απαιτούν την καταβολή του ειδικού επιδόματος των 18.000 δρχ. που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών οφειλών (2 δισ.) του Δήμου προς τους εργαζόμενους. Στην τελευταία συνάντηση του συλλόγου με τον δήμαρχο, ο κ. Κοσμόπουλος αρνήθηκε για άλλη μια φορά να ταχθεί στο πλευρό τους και να διεκδικήσουν μαζί τα χρήματα, που, στην ουσία, οφείλει η κυβέρνηση να αποδώσει προς την ΤΑ.

Οι εργαζόμενοι του δήμου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν ο δήμαρχος δε δώσει απάντηση στο αίτημά τους. Ηδη έχουν προγραμματίσει νέο κύκλο κινητοποιήσεων για την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη 9-10 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ