Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Οι νέοι αγωνίζονται και διεκδικούν

Με επιτυχία έγιναν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στους Αμπελόκηπους Αθήνας για τον αθλητισμό και στη Σταυρούπολη και τη Λάρισα για τα ναρκωτικά

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να αποτελεί μια απλή ενασχόληση, ούτε πεδίο εξοικονόμησης χρημάτων και ελέγχου νεανικών συνειδήσεων από τους λίγους και ισχυρούς, αλλά πρέπει να προάγει τα ευγενή αισθήματα του ανθρώπου, την άμιλλα και τη συνεργασία. Το μήνυμα αυτό έστειλαν προχτές το βράδυ οι νέοι κομμουνιστές από την πλατεία Αγ. Δημητρίου στους Αμπελόκηπους, στην προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα τον αθλητισμό.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Αδαμόπουλος μέλος του Γραφείου Αθήνας της ΚΝΕ. "Βιομήχανοι, εφοπλιστές και μεγαλέμποροι κατέχουν την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ελέγχουν τα κρατικά θέατρα, τον κινηματογράφο, έχουν στην ιδιοκτησία τους αθλητικές ομάδες, αποκτούν κέρδη, αλλά και κοινωνική αποδοχή, ελέγχουν συνειδήσεις και προσπαθούν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους", είπε. Επισήμανε ότι "τη διάθεση του νέου ανθρώπου για άθληση, για συλλογική προσπάθεια τη σπρώχνουν να εκφράζεται στους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, στη μεταφορά από γήπεδο σε γήπεδο, στις συγκρούσεις με τον εχθρό που είναι οπαδός της αντίπαλης ομάδας". Υπογράμμισε ότι "οι κυρίαρχοι κύκλοι θέλουν τη νεολαία χωρισμένη όχι πάνω στα υπαρκτά της προβλήματα, αλλά στην ομάδα που υποστηρίζει ο κάθε νέος, γιατί φοβούνται τη συλλογική δράση της νεολαίας, για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε" και κατέληξε καλώντας τους νέους να διεκδικήσουν την πολλαπλή ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Εκ μέρους της Αχτιδικής Επιτροπής Α Αθήνας του ΚΚΕ ο Αποστόλης Παππάς τόνισε ότι ο αθλητισμός από κοινωνική ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας και του λαού υποτάσσεται στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, την ίδια στιγμή που οι δαπάνες για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό περικόπτονται.

Η εκδήλωση έκλεισε με το ερασιτεχνικό συγκρότημα "Αλχημιστές".

Στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες νέοι της Σταυρούπολης παρακολούθησαν την εκδήλωση της ΚΝΕ ενάντια στα Ναρκωτικά, που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην πλατεία Ηλιούπολης, με τη συμμετοχή κοινωνικών και αθλητικών φορέων της περιοχής.

Καταγγέλθηκαν οι πολύμορφες μεθοδεύσεις για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και το συμβιβασμό της νεολαίας με τη ναρκομανία. Επισημάνθηκε ότι η νομιμοποίηση της χρήσης ενέχει έντονο τον κίνδυνο της διαφήμισης των ναρκωτικών και ξεκάθαρα τονίστηκε απ' όλους η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων που να στοχεύουν στην πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη και την καταστολή του φαινομένου.

Η περιοχή της Σταυρούπολης, αλλά και όλες οι Δυτικές Συνοικίες αντιμετωπίζουν έντονα το πρόβλημα των ναρκωτικών. Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας απέδειξε πως ο κόσμος της περιοχής και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι ανησυχούν και προβληματίζονται. Σημαντική κατάκτηση, που ήρθε μέσα από την εκδήλωση, ήταν η απόφαση συγκρότησης τοπικής επιτροπής ενάντια στα ναρκωτικά με τη συμμετοχή των φορέων της περιοχής, που συνυπέγραψαν και ένα ψήφισμα μέσα από το οποίο απαιτούν: Την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, την ανάπτυξη της ερασιτεχνικής πολιτιστικής δραστηριότητας.Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την εξασφάλιση δουλιάς με δικαιώματα στη νεολαία. Στήριξη και επέκταση των θεραπευτικών προγραμμάτων απεξάρτησης, μέτρα για την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη των χρηστών.

  • Εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ και στη Λάρισα, στην πλατεία Ταχυδρομείου, με ομιλήτρια την Δ. Δαμιανή, μέλος του Γραφείου Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ και μέλος της Επιτροπής Πόλης Πειραιά του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά και τη ναρκομανία, που διακατέχει μεγάλο μέρος της νεολαίας, ενώ καταγγέλθηκαν για ακόμη μια φορά οι εξαγγελίες του υφυπουργού Εξωτερικών και η σύνδεση της νάρκωσης με τη συνείδηση. Η ΚΝΕ προτείνει μια άλλη στάση ζωής, δε συμβιβάζεται με τους τεχνητούς παραδείσους και με την πολιτική πρόληψης. Επιτακτικά βάζει το αίτημα της εύρεσης εργασίας, της κατοχύρωσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, τη δημιουργία πολιτιστικών συλλόγων και αθλητικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ