Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προστατέψτε το ΕΣΥ!

Μια εκ βαθέων κατάθεση των γιατρών και η συγκλονιστική ομιλία του Σ. Μπαράτση

Και οι τέσσερις γιατροί που δέχτηκαν τη συκοφαντική επίθεση του "Σκάι" παραβρέθηκαν στη χτεσινή συγκέντρωση του "Ευαγγελισμού" και οι τρεις πήραν το λόγο.

Ο διευθυντής της Α' Χειρουργικής Κλινικής, Ευ. Χατζηγιαννάκης,τόνισε ότι γίνεται σκόπιμη επίθεση προς το πρόσωπό του, αλλά και γενικότερα προς τη δημόσια υγεία. Μάλιστα τόνισε ότι πίσω από αυτές τις κακοήθειες κρύβονται άλλα συμφέροντα και κατήγγειλε ότι δέχεται απειλές από άγνωστους για τη σωματική του ακεραιότητα.

Ο χειρουργός Σ. Μπαράτσης είπε: "Δεν μπορεί κανείς μετά από την παρουσία μου για 30 χρόνια στο χώρο της υγείας να βγει και να με κατηγορήσει ότι είμαι έμπορος οργάνων. Εγινε μια χειρουργική επέμβαση σε έναν άνθρωπο, εξαιτίας της οποίας βρίσκεται ακόμα στη ζωή. Η επίθεση στο πρόσωπό μου δεν αποτελεί πλήγμα μόνο για μένα, αλλά γενικότερα για όλη τη Χειρουργική. Αποτελεί επίθεση εναντίον όλων των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο τομέα της υγείας. Αυτή τη στιγμή οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν καλούνται να προστατέψουν εμένα, αλλά ολόκληρο το ΕΣΥ. Εγώ σαν παλικάρι πορεύτηκα σε όλη μου τη ζωή και έτσι θα συνεχίσω και τώρα. Κουράγιο μου δίνουν τα δεκάδες τηλεφωνήματα που πήρα από ασθενείς μου, οι οποίοι συγκινημένοι μου είπαν ότι θα σταθούν στο πλευρό μου".

Τα τελευταία λόγια του Σ. Μπαράτση σκεπάστηκαν από τα χειροκροτήματα των συναδέλφων του, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο δήλωσαν την υποστήριξή τους στο συνάδελφό τους.

Ο ουρολόγος Δ. Φαρμάκης,στην παρέμβασή του στη συνέλευση επισήμανε: "Κάποτε, όταν άκουγα παρόμοια περιστατικά για κάποιους συναδέλφους δεν έδινα την προσοχή που θα έπρεπε. Σήμερα, που βρέθηκα εγώ σ' αυτή τη θέση, κατάλαβα το βρόμικο πόλεμο που δεχόμαστε. Πρέπει να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή, η οποία θα ερευνά άμεσα κάθε τέτοιο περιστατικό και θα είναι αρμόδια αν πάσα στιγμή να πάρει θέση".

Ο ειδικευόμενος Μ. Σκούλος δε μίλησε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ