Παρασκευή 4 Ιούλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ζωή, δε σημαίνει μόνο λιμάνι

Αποφασισμένοι να ζήσουν ακριβώς πλάι στη θάλασσα κι όχι αγναντεύοντάς την από μακριά, οι Περαματιώτες προγραμματίζουν τις επόμενες κινητοποιήσεις τους, κόντρα στα σχέδια του ΟΛΠ

Ενωμένοι και αποφασισμένοι να πολεμήσουν την επεκτατική πολιτική του ΟΛΠ και να σταματήσουν όλα τα παράνομα έργα που εκτελεί στην περιοχή του Περάματος, είναι ο δήμος και οι φορείς της πόλης. Αυτό επισήμαναν σε σύσκεψη που συγκάλεσαν στο Δημαρχείο του Περάματος, ο Δήμος, η Διακομματική Επιτροπή Πρωτοβουλίας και ο Περαμαϊκός Σύνδεσμος. Παράλληλα, τονίστηκε ότι εάν μέχρι σήμερα δεν τους ορίσουν ραντεβού ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, θα επιβάλουν μόνοι τους τη συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα...

Ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι, που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, έκαναν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε ενέργεια του ΟΛΠ και αν δε σταματήσουν όλες οι εργασίες, ο δήμος θα κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και όποια άλλα όργανα χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι χάρη στους αγώνες του δήμου και των φορέων της περιοχής εδώ και 20 μέρες είχαν σταματήσει οι επιχωματώσεις του ΟΛΠ, αλλά τώρα ρίχνει μπετόν μαζί με πλέγμα, για να σταθεροποιήσει τις επιχωματώσεις. Ο δήμος έκανε νέα μήνυση τη Δευτέρα και την Τρίτη πήγε η Πολεοδομία επί τόπου, οπότε επιβεβαιώθηκε ότι ο ΟΛΠ για όλες αυτές τις εργασίες δεν έχει τις άδειες που θα έπρεπε.

Ο δήμαρχος του Περάματος Γ. Πατσιλινάκος, κατά την ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: "Ο ΟΛΠ, εδώ και 40 χρόνια, είχε βάλει στο μάτι την κάτω από το δρόμο περιοχή του Περάματος και ήθελε να την απαλλοτριώσει. Δεν το έκανε όμως, αφού ανακάλυψε τα μπαζώματα. Ανακάλυψε, δηλαδή, ότι μπορεί να αποκτά τζάμπα και σε βάρος του περιβάλλοντος και της πόλης, τεράστιες εκτάσεις. Αυτή είναι η πολιτική του".

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και η Ελπίδα Παντελάκη,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της ΝΑΣ Πειραιά, η οποία υπογράμμισε: "Η τακτική του ΟΛΠ είναι απαράδεκτη. Λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει, όχι μόνο στο Πέραμα,αλλά και στους γειτονικούς δήμους. Δεν υπολογίζει κανένα. Και, φυσικά, η αυθαιρεσία του καλύπτεται από την ανοχή των πολιτικών του προϊσταμένων, που είναι τα υπουργεία. Και επιτέλους, σε καμιά περίπτωση, τα έργα που πραγματοποιεί δεν μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με το συμφέρον των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος".

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις εξελίξεις στην παραλία, οι εταιρίες πετρελαιοειδών, αντί να ετοιμάζονται να απομακρυνθούν από το Πέραμα, επιχειρούν τη μονιμοποίησή τους, κατασκευάζοντας νέες εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η δημοτική αρχή, η εταιρία ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ ζητά από τη Διεύθυνση Βιομηχανίας Πειραιά, να της χορηγήσει άδεια λειτουργίας για νέες εγκαταστάσεις. Γεγονός που δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση του δήμου, ο οποίος τονίζει ότι εάν δοθεί η άδεια στην εταιρία, θα προχωρήσει σε κατάληψη του χώρου, κατεδάφιση των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ