Τρίτη 29 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνουν τον πόλεμο σε μόνιμους και συμβασιούχους

Σε κεντρικό ξενοδοχείο (!) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για να ψηφίσει τον αντεργατικό προϋπολογισμό

Για όγδοη ημέρα συνεχίζουν σήμερα την κατάληψη του Δημαρχείου οι συμβασιούχοι του Δήμου της Αθήνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα.

Χτες, ο δήμαρχος Γ. Καμίνης μετέφερε αιφνιδιαστικά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας (!), όπου με τη συνδρομή της κυβερνητικής παράταξης και της παράταξης Αμυρά, «πέρασε» το νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό του Δήμου για το 2011. Τις προηγούμενες μέρες, σε μια προσπάθεια να στρέψει εργαζόμενους εναντίον εργαζομένων, απειλούσε πως αν δεν σταματήσει η κατάληψη, δε θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και θα μείνουν απλήρωτοι οι μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι αντεργατικές μεθοδεύσεις του δημάρχου αποκαλύπτονται πλήρως από το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι - όπως ανέφερε στο «Ρ» η Ζωγραφιά Γκενόγλου, μέλος του Συντονιστικού τους οργάνου - του είχαν προτείνει να εκκενώσουν το χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ώστε να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, αλλά εκείνος ζητούσε τη λήξη της κατάληψης συνολικά.

Σε ανακοίνωσή τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στην Αθήνα, οι οποίοι δεν νομιμοποίησαν με την παρουσία τους την παράνομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνουν τα εξής:

«Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταγγέλλουν την παράνομη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου που συγκάλεσε η κυβερνητική πλειοψηφία του Δήμου της Αθήνας. Αφού έπεσαν στο κενό οι απειλές και εκβιασμοί του δημάρχου κ. Καμίνη, προκειμένου να χτυπηθεί ο δίκαιος αγώνας των συμβασιούχων για τη μονιμοποίησή τους, αποφάσισε παράνομα και έξω από κάθε νόμο και κανονισμό που ο ίδιος συνεχώς επικαλείται, την αλλαγή της ώρας και του χώρου σύγκλησης της συνεδρίασης με μόνους συνενόχους τους συμβούλους της δικής του παράταξης.

Η παράνομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης που κάνει η Δημοτική Αρχή κατά των εργαζομένων, υλοποιώντας την πολιτική της κυβέρνησης. Αυτή την πολιτική υπηρετεί και ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η δημοτική πλειοψηφία για το 2011. Προϋπολογισμός γενικευμένης φορομπηξίας για τους εργαζόμενους της πόλης, βίαιης μείωσης του εισοδήματος των εργαζομένων στο Δήμο, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών. Προϋπολογισμός που διαμορφώνει νέες στρατιές συμβασιούχων, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα και με μισθούς πείνας, σύμφωνα με τις επιταγές του κεφαλαίου και των κομμάτων του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, στηρίζοντας τον αγώνα των συμβασιούχων, δεν νομιμοποίησαν με την παρουσία τους την παράνομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι αδιαπραγμάτευτο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ