Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
«Μάχη χαρακωμάτων» ενάντια στην απαγόρευση

Μια ακόμη οργάνωση «κέρδισε» δικαστικά το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ

Στις 31/10 το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ-ΚΚΡ) κέρδισε μια ακόμη «μάχη χαρακωμάτων» με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, που πρόσφατα αυθαίρετα αρνήθηκε να καταχωρήσει το ΚΕΚΡ στα πολιτικά κόμματα, με αποτέλεσμα αυτό να μην έχει στο εξής το δικαίωμα της συμμετοχής σε εθνικές και τοπικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας αποφάσισε να δικαιώσει το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ για το αν υπάρχει ή όχι κομματική οργάνωση του κόμματος στην περιοχή Προμόριε (Απω Ανατολή), για την οποία το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ είχε παραδώσει στις αρχές τα προσωπικά στοιχεία 650 μελών της περιοχής (συνολικά ο νόμος απαιτεί την παράδοση στις αρχές των στοιχείων τουλάχιστον 50 χιλιάδων μελών, από τουλάχιστον 45 οργανώσεις περιοχής, με τουλάχιστον 500 μέλη σε κάθε μια από αυτές).

Είναι η 2η μάχη που κερδίζει το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ στο Ανώτατο Δικαστήριο. Πριν περίπου ένα μήνα είχε κερδίσει στο ίδιο δικαστήριο την οργάνωση της περιοχής στο Τσελιάμπονσκ. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες δίκες, για άλλες οργανώσεις του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ, που έχουν ακυρωθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο να μην επικυρωθεί το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ.

Η προσπάθεια αυτή του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι τόσο απροκάλυπτη, που ακόμη και αστικά έντυπα αναφέρονται σ' αυτήν. Ετσι στις 27/10 στην εφημερίδα «Νεζαβίσιμαγια Γκαζέτα» ο Α. Κίνεφ, στέλεχος του ιδρύματος ανάπτυξης της πληροφοριακής πολιτικής, έκανε λόγο για «δύο μέτρα και σταθμά» στην πολιτική αναγνώρισης των πολιτικών κομμάτων και σημείωνε: «Το τοπίο που δημιουργήθηκε είναι αρκετά παράξενο. Στις περιοχές της χώρας είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει κανένα «Κόμμα της ειρήνης και της ενότητας», ούτε «Πράσινοι» και «Κόμμα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», τα οποία επικυρώθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντίθετα, την ίδια ώρα υπάρχει το ολοζώντανο ΚΕΚΡ, μ' επικεφαλής τον Βίκτορ Τιούλκιν, αλλά αυτό το κόμμα δεν το αναγνωρίζουν, κι είναι σκανδαλώδες το ότι σε μια σειρά περιοχές δεν αναγνωρίζονται τώρα οι οργανώσεις του από τις αρχές του υπουργείου Δικαιοσύνης, τη στιγμή που αρκετά νωρίτερα οι ίδιες υπηρεσίες τις είχαν επικυρώσει».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ