Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ - ΗΠΑ
«Πυροδοτεί» νέα ένταση η Ουάσιγκτον

ΒΗΡΥΤΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

«Φυτίλι» στην εύθραυστη πολιτική ισορροπία του Λιβάνου βάζει η Ουάσιγκτον, υποστηρίζοντας πως διαθέτει «πληροφορίες» ότι «Συρία, Ιράν και η σιιτική οργάνωση "Χεζμπολάχ", μαζί με συμμάχους τους εντός του Λιβάνου, απεργάζονται σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Σινιόρα». Η προκλητική δήλωση έγινε από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τόνι Σνόου, ο οποίος, αν και μίλησε για «ενδείξεις», έσπευσε να προειδοποιήσει ότι «οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της λιβανικής κυβέρνησης».

Η αμερικανική παρέμβαση έρχεται σε μια στιγμή που η «Χεζμπολάχ» πιέζει διά μέσου του πολιτικού σκέλους της και των βουλευτών της για πρόωρες εκλογές και για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Μάλιστα, ως «επιβεβαίωση» των αμερικανικών «ανησυχιών», μια «περίεργη έκρηξη» σημειώθηκε, αργά χθες το απόγευμα, από εκτόξευση χειροβομβίδας στη δυτική Βηρυτό, στο μουσουλμανικό της τομέα, στην εμπορική συνοικία Κόρνικε Μαζράα, χωρίς να προκληθούν θύματα.

Συνομιλίες για ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο ηγέτης της «Χεζμπολάχ», Σεΐκ Χασάν Νασράλαχ, επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες μεταξύ της οργάνωσης και του Ισραήλ, με στόχο την ανταλλαγή αιχμαλώτων. Σύμφωνα με τον Νασράλαχ, την ευθύνη των συνομιλιών έχει αναλάβει ειδική επιτροπή που σύστησε ο ΟΗΕ και λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ