Πέμπτη 2 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Ο κινηματογράφος καταγράφει και πληγώνει

Δυο οι ταινίες που ξεχωρίζουν στην κινηματογραφική βδομάδα, η οποία ανοίγει σήμερα. Πρώτη, με σημαντική διαφορά, έρχεται η πανέξυπνη σεναριακά και σκηνοθετικά ταινία του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου «Babel». Πρόκειται για μια ιστορία που αγκαλιάζει τέσσερις διαφορετικές χώρες και τρεις ηπείρους! Από κοντά, με απόσταση, η ταινία του Ρούπερτ Μάρεϊ, «Αντρας Αγνώστων Στοιχείων». Μια ταινία που ασχολείται με ένα πολύ ανθρώπινο επιστημονικό θέμα (άνθρωπος και μνήμη).

Από κοντά, μόνον λόγω εντοπιότητας, έρχεται η τρυφερή ταινία -οπερέτα του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Πεθαίνοντας στην Αθήνα». Στη συνέχεια περνάμε στο επιπόλαιο και επικίνδυνο θρίλερ των Ξαβιέ Παλί - Νταβίντ Μορό «Εκείνοι».

Θα κάνουμε μια μικρή θετική παρένθεση για την κινέζικη ταινία «Ατρωτος» του Ρόνι Γιου, η οποία προσπαθεί, με διδακτικό δυστυχώς τρόπο, να μιλήσει για το «καλό και το κακό». Και θα συνεχίσουμε με τον επίσης διδακτικό - και πολύ περιπετειώδη - «Φύλακα» του Aντριου Ντέιβις, ένα διαφημιστικό για τους Αμερικανούς ναυαγοσώστες! Και κλείνουμε με την υπερσεξουαλική και αντιφατική «πρόστυχη» ταινία του Τζον Κάμερον Μίτσελ «Shortbus».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ