Αποφεύγοντας να ζητήσει την ικανοποίηση των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και προτείνοντας το δρόμο του ...«διαλόγου» και της συναίνεσης, ο Γ. Παπανδρέου ενίσχυσε χτες τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, προσφέροντας παράλληλα «άλλοθι» στην κυβερνητική αδιαλλαξία.
Ο Γ. Παπανδρέου, με δηλώσεις του, χτες, μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, επιχείρησε να αποτινάξει τις πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να κρύψει πίσω από φραστικές προσωπικές επιθέσεις προς τον πρωθυπουργό ότι οι εκπρόσωποι του δικομματισμού τάσσονται από κοινού υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση και στηρίζουν τις αλλαγές που θα οδηγήσουν σε παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.
Ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είναι «αμήχανος» και «αδύναμος», μπροστά «στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εκπαιδευτικών». Επίσης ο ίδιος ξεχνώντας, προφανώς, ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ακολούθησαν ακριβώς την ίδια τακτική απέναντι στις διεκδικήσεις των λαϊκών στρωμάτων, ανέφερε ότι ο Κ. Καραμανλής «αντί να δώσει λύσεις, συκοφαντεί. Αντί να ενώσει σε μια νέα προοπτική, διαιρεί, στρέφει γονείς κατά δασκάλων. Διασπά την κοινωνία, προσπαθεί βέβαια, να διατηρήσει την εξουσία. Θέλει την κοινωνία διχασμένη, έτσι ευκολότερα περνούν αντιλαϊκά μέτρα υπέρ των ολίγων και ισχυρών».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν στηρίζει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, ανέφερε ότι «σε μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία ευνομίας, δε λύνονται προβλήματα με ύβρεις». Αυτό, πρόσθεσε, «επιτυγχάνεται με διάλογο, με αξίες που ενώνουν, με κοινούς στόχους».