Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Θα πάρουν αποφασιστική απάντηση

«Οποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες» δηλώνουν σε κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων και η αντίστοιχη των Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), ξεκαθαρίζοντας ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα αντιπαλέψει αποφασιστικά την ψήφιση και εφαρμογή ρυθμίσεων που επιτείνουν τον εργασιακό μεσαίωνα. Οι δυο ταξικές Ομοσπονδίες σημειώνουν χαρακτηριστικά:

«Οι αντιδραστικές, εφιαλτικές για τους εργαζόμενους προτάσεις (απαγόρευση διαδηλώσεων, απεργιών, περικοπές επιδομάτων, συντάξεων κλπ.) που εμπεριέχει η πρόταση της "επιτροπής σοφών" δεν είναι τίποτε άλλο από τη μεθοδευμένη προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου και της κυβέρνησης να προλειάνουν το έδαφος για τα νέα πιο βάρβαρα μέτρα που προγραμματίζουν σε βάρος των εργαζομένων και επιβάλλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου.

Αυταπατώνται οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου αν θεωρούν ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η εργατική τάξη της χώρας μας, θα δεχτούν αμαχητί την ψήφιση και την εφαρμογή τέτοιων νέων αντεργατικών ρυθμίσεων.

Ας είναι απόλυτα σίγουροι ότι "όποιος σπέρνει ανέμους θα θερίσει θύελλες". Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι της χώρας μας, θα δώσουν αποφασιστική και επώδυνη απάντηση σε όλους όσους ετοιμάζουν έναν νέο, ακόμα χειρότερο εργασιακό Μεσαίωνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ