Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα συχαρίκια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΩΣΤΕ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ» είναι το να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που απεργούν, κατά τον πρωθυπουργό και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Δεν πρόκειται, λέει, να ολισθήσει σε τέτοιους δρόμους.

Αραγε, κάτι δηλώσεις που έχουν κάνει υπουργοί της κυβέρνησης για την πολιτική της στην Παιδεία, σύμφωνα με τις οποίες η ιδιωτικοποίηση θα «φέρει το Χάρβαρντ στα Σεπόλια» και «την Οξφόρδη στο Καματερό» τι είναι;

ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ άλλο μπορούσε να πάρει η κυβέρνηση συγχαρητήρια για τον προϋπολογισμό της; Μόνο από τον πρόεδρο του ΣΕΒ! Βεβαίως, είπε ο Δ. Δασκαλόπουλος, θα μπορούσε να περιέχει πιο πολλές μεταρρυθμίσεις αλλά μια χαρά του φαίνεται.

Και πολύ καλά κάνει φυσικά ο εκπρόσωπος των βιομηχάνων να χειροκροτεί την προσπάθεια του υπουργείου Οικονομίας. Και κονδύλια για τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα περιέχει ο προϋπολογισμός, και ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω διαφόρων προφάσεων και, φυσικά, πλήθος φορολογικών κινήτρων. Ολα στις τσέπες τους...

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΣΕΒ μίλησε και για ανάγκη περαιτέρω «μείωσης της γραφειοκρατίας», φράση που αν τη μεταφράσουμε μάλλον εκφράζει τη βιασύνη τους. Και να παίρνουν τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου θέλουν και ...να μην τους καθυστερούν κιόλας με ελέγχους και παραστατικά.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΑΚΡΎΣΑΜΕ χτες στη Βουλή με τις προσπάθειες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξουν την πρότασή τους για καταβολή επιδόματος θέρμανσης. «Υποφέρει», έλεγαν, ο κόσμος, «δεν έχει να πληρώσει» και «τα βγάζει πέρα δύσκολα».

Ετσι ακριβώς είναι, βέβαια, τα πράγματα, μόνο που αυτή η κατάσταση δεν είναι καινούρια. Και όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν κυβέρνηση το πετρέλαιο ήταν στα ύψη, όπως και συνολικά το κόστος ζωής. Ομως, η λιτότητα βασίλευε...

Εκτός αν από τότε μέχρι σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι ...άλλαξαν οι κλιματολογικές συνθήκες ή αποκτήσαμε λιγότερη αντοχή στο κρύο ως λαός.

Τίποτε από τα δύο δε συμβαίνει, τους βεβαιώνουμε. Η μόνη αντοχή που μειώθηκε είναι αυτή του κόσμου στην κοροϊδία των δυο κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία και χρησιμοποιούν τις ανάγκες του καταπώς βολεύει την αντιπολιτευτική τους τακτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ