Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Τζουκάνοβιτς θα βγάλουν πάλι οι κάλπες;

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.- Στις κάλπες προσέρχονται αύριο, Κυριακή, 484.000 Μαυροβούνιοι ψηφοφόροι, προκειμένου να εκλέξουν νέα Βουλή και κυβέρνηση. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις προέβλεπαν νικητή των εκλογών τον εκλογικό συνασπισμό «Ευρωπαϊκό Μαυροβούνιο», των «Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς με ποσοστό 45%. Δεύτερο με ποσοστό 18,8% ερχόταν το μπλοκ των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης [Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα (SNP), Λαϊκό Κόμμα (NS) και Δημοκρατικό Σερβικό Κόμμα Μαυροβουνίου (DSS)]. Επονται το νεοσυσταθέν Κίνημα για την Αλλαγή (PZL) με 16,2% και η «Σερβική Λίστα» με 11,1%.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο συνασπισμός του Τζουκάνοβιτς επικεντρώθηκε στην «ευρωπαϊκή προοπτική» του Μαυροβουνίου, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσαν βάρος στη διαφθορά και τα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης.

Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση από την ανακήρυξη του Μαυροβουνίου σε ανεξάρτητο κράτος μετά το δημοψήφισμα του περασμένου Μάη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ