Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΣΟ - ΠΑΜΕ
Αύριο, να μη λείψει κανείς!

Στις 7.30 μ.μ. στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το πρωί στο «Μετροπόλιταν» η συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για τη Μέση Ανατολή

Στο ΣΕΦ έχει καθοριστεί αύριο το νέο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού του λαού της Αθήνας
Στο ΣΕΦ έχει καθοριστεί αύριο το νέο αντιιμπεριαλιστικό ραντεβού του λαού της Αθήνας
Με στόχο την ενίσχυση του αγωνιστικού συντονισμού της εργατικής τάξης σε διεθνές επίπεδο πραγματοποιείται αύριο η Συνδικαλιστική Συνδιάσκεψη για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν» της Αθήνας, στις 10 το πρωί, και στην οποία θα συμμετέχουν συνδικαλιστές του αγωνιστικού και ταξικού κινήματος από 20 χώρες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Κορύφωση της πρωτοβουλίας αποτελεί η Διεθνιστική Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που διοργανώνουν την ίδια ημέρα η ΠΣΟ μαζί με το ΠΑΜΕ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στις 7.30 το απόγευμα, όπου θα μιλήσουν εκπρόσωποι από το Λίβανο, την Παλαιστίνη και από συνδικάτα της Ευρώπης.

Στις εργασίες της Συνδιάσκεψης και στη μαζική εκδήλωση που θα ακολουθήσει, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους, ανάμεσα σε άλλους, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Συρίας, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, οι δύο Γενικές Συνομοσπονδίες Εργατών από το Λίβανο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Ιράν και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών του Κουβέιτ. Επίσης, εκτός από την Ελλάδα, θα συμμετάσχουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από Αίγυπτο, Σουδάν, Κούβα, Κύπρο, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Ελβετία και αλλού.

«Δεν πρέπει να λείψει κανείς στην ανοιχτή διεθνιστική εκδήλωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, δίνοντας συνέχεια στα δεκάδες καλέσματα των προηγούμενων ημερών από ταξικά συνδικάτα της Αθήνας. Και προσθέτει: «Οι προσπάθειες αντίστασης των λαών της Μέσης Ανατολής πρέπει να είναι παράδειγμα για όλους μας και εφαλτήριο νέων αγώνων ενάντια στην επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού».

Το Συνδικάτο Νοσοκόμων - Νοσηλευτριών Αποκλειστικής Απασχόλησης Ελλάδας «Ενωση Αλληλεγγύη» καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου «να ενώσουμε τη φωνή μας με εργαζόμενους από όλο τον κόσμο και να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης! Να καταγγείλουμε τα εγκλήματα του Ισραήλ, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους που δολοφονούν εν ψυχρώ ακόμα και αμάχους και μικρά παιδιά». Κάλεσμα στην εκδήλωση αλληλεγγύης απευθύνει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ