Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΑΒΑΛΑ - ΣΕΡΡΕΣ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα

Την απόφασή του να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα διαδήλωσε χτες ο εργαζόμενος λαός με τη μαζική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου που έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Σέρρες και Κατερίνης.

Στην Αλεξανδρούπολη, την εκδήλωση διοργάνωσαν η ΝΑΣ, η ΔΗΔΑΣ, η Επιτροπή Ειρήνης, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ. Η πορεία ξεκίνησε από το δημαρχείο και κατέληξε στην παραλία στην πλατεία Φάρου όπου απηύθυνε αντιιμπεριαλιστικό χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΗΔΑΣ Σάββας Δευτεραίος. Οι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες των ΗΠΑ, ΕΕ, και Ισραήλ και έστειλαν ξεκάθαρο το μήνυμα του ανυπότακτου και διαρκούς αγώνα φωνάζοντας «στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί».

Στην Καβάλα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία. Διοργανωτές ήταν η ΝΑΣ, η ΔΑΣ και η Επιτροπή Ειρήνης. Ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της πόλης με στάση σε κάθε κόμβο. Εκεί από τα μεγάφωνα καλούσαν το λαό να ξεσηκωθεί και να αντισταθεί στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, να καταδικάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα.

Σιωπηλή ήταν η πορεία που έγινε στις Σέρρες και κατέληξε στη Νομαρχία. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στην πλατεία Ελευθερίας, εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ μίλησε η Δ. Σαραντίδου.

Στην Κατερίνη με μαχητική διαδήλωση στον πεζόδρομο και την κεντρική αγορά της πόλης, εργαζόμενοι και νεολαία κατήγγειλαν το μακελειό σε Παλαιστίνη και Λίβανο. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσαν η ΝΑΣ, η ΔΑΣ και η Επιτροπή Ειρήνης, μίλησε ο Ν. Σαλπιστής. Εκεί ανακοινώθηκε και το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού του αγωνιζόμενου λαού. Σάββατο 22 Ιούλη στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει κομβόι αυτοκινήτων από την Κατερίνη προς την Παραλία. Εκεί θα γίνει συγκέντρωση και πορεία στον πεζόδρομο της Παραλίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ