Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Μεγάλη η διεθνής συμμετοχή στο Συνέδριο του ΚΚ

Πλούσιο το πρόγραμμα της ελληνικής αντιπροσωπείας - Μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης στο Καράκας

ΚΑΡΑΚΑΣ (του απεσταλμένου μας Δημήτρη ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ).-

Η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ, βρίσκεται από την Τρίτη το βράδυ στο Καράκας της Βενεζουέλας για να πάρει μέρος στο διεθνές σεμινάριο που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας με θέμα «Ο επιστημονικός σοσιαλισμός στον 21ο αιώνα» και στη συνέχεια να παρακολουθήσει το Συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας. Παρέμβαση στο σεμινάριο - που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη - έκανε ο Δ. Γόντικας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εποχή μετάβασης από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό και ολόκληρη η παρέμβασή του θα δημοσιευτεί την Κυριακή 23/07/2006.

Στο σεμινάριο και στο Συνέδριο του ΚΚ Βενεζουέλας συμμετέχουν αντιπροσωπείες από κόμματα της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Από την αμερικανική ήπειρο συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το ΚΚ ΗΠΑ, το ΚΚ Καναδά, το ΚΚ Ελ Σαλβαδόρ, το ΚΚ Δομινικανής Δημοκρατίας, η Κομμουνιστική Επανίδρυση Πόρτο Ρίκο, η Επαναστατική Δύναμη Δομινικανής Δημοκρατίας, το ΚΚ Κολομβίας, το ΚΚ Εκουαδόρ, το ΚΚ Βολιβίας, το ΚΚ Βραζιλίας, το ΚΚ Ουρουγουάης, το ΚΚ Παραγουάης, το ΚΚ Χιλής, το ΚΚ Αργεντινής, το Λαϊκό Προοδευτικό Κόμμα Γουιάνας, το ΚΚ Κούβας. Από την Ευρώπη συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες από το ΚΚΕ, το Πορτογαλικό ΚΚ, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, το ΚΚ Τουρκίας, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το ΚΚ Ελβετίας, το ΚΚ Ιρλανδίας, το ΚΚ Καταλωνίας, το Γερμανικό ΚΚ, το ΚΚ Βρετανίας, το Κόμμα Εργατών Βελγίου, ενώ από την Ασία και τη Μέση Ανατολή το ΚΚ Συρίας, το Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης, το ΚΚ Ιαπωνίας και το ΚΚ Αυστραλίας.

Στο σεμινάριο εκφράστηκε από όλους τους εκπροσώπους η αμέριστη αλληλεγγύη στη Μπολιβαριανή Διαδικασία στη Βενεζουέλα και υποσχέθηκαν ότι αυτή η αλληλεγγύη θα συνεχιστεί ενάντια στις απειλές που δέχεται σήμερα η Βενεζουέλα από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση για τη διαδικασία και τις αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή του λαού της Βενεζουέλας η διαδικασία αυτή, που προσφέρει καινούριες εμπειρίες για την πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής, όσο και των λαών όλου του κόσμου.

Ολες οι διεθνείς αντιπροσωπείες συμμετείχαν χτες Πέμπτη, το μεσημέρι, σε μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Καράκας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Λίβανο και την Παλαιστίνη, η οποία οργανώθηκε από κοινότητες των Παλαιστινίων και Λιβανέζων στο Καράκας, όπου συμμετείχε και το ΚΚ Βενεζουέλας.

Η μεγάλη διαδήλωση των χιλιάδων ανθρώπων κατέληξε στην ισραηλινή πρεσβεία όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη βάρβαρη πολιτική του Ισραήλ που τη στηρίζουν οι ΗΠΑ, ενώ κυριάρχησαν συνθήματα ότι οι λαοί ενωμένοι μπορούν να νικήσουν τον ιμπεριαλισμό. Η διαδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εναρκτήρια εκδήλωση του 12ου Συνεδρίου του ΚΚ Βενεζουέλας.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ πραγματοποίησε ήδη αρκετές διμερείς συναντήσεις με εκπροσώπους των εργατικών και κομμουνιστικών κομμάτων που συμμετέχουν και θα πάρει μέρος και στις εργασίες του Συνεδρίου που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Ιούλη.

Στο Συνέδριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο προβληματισμός που θα αναπτυχθεί, ενώ θα εκφραστεί για άλλη μια φορά και η διεθνιστική αλληλεγγύη των εκπροσώπων των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Στο Συνέδριο θα υπάρξει χαιρετισμός του ΚΚΕ και θα παραβρεθεί ο αντιπρόεδρος της μπολιβαριανής κυβέρνησης Χοσέ Ράνχελ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ