Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΣ - «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» - ΠΑΜΕ - ΕΕΔΥΕ - ΠΕΔΥΕ
Ξανά στους δρόμους την Τρίτη

Στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Από την πρόσφατη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία
Από την πρόσφατη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία
Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι από το Ισραήλ.

Κάλεσμα στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που διοργανώνουν η ΝΑΣ, το ΠΑΜΕ και η ΠΕΔΥΕ την Τρίτη 25 Ιούλη στις 7μμ έξω από το Πολεμικό Μουσείο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ισραήλ απευθύνουν η ΠΕΑΕΑ και ο Σύλλογος Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και Ν. Πειραιά - Νήσων «Ο Προμηθέας» και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών - Εργαστηρίων - Γηροκομείων - Οίκων Ευγηρίας - Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

Στον Πειραιά

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Πειραιά την Τρίτη 25 Ιούλη στις 7 μ.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης που εξελίσσεται με τις πλάτες των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, διοργανώνει η ΚΟΘ του ΚΚΕ και οι οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, την Τρίτη 25 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και βαρβαρότητας, «ενδιάμεσος, ουδέτερος δρόμος δεν υπάρχει. ΄Η τοποθετείται κάθε κόμμα, κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη με το μέρος του λιβανέζικου λαού και του λαού της Παλαιστίνης ή εναντίον τους». Και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο το λαό να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και να απαιτήσουν τη μόνη σαφή, δίκαιη και φιλολαϊκή λύση: Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση, να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους χώρα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ