Παρασκευή 21 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΔΚΕ
Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι διοικούντες της ΚΕΔΚΕ ψήφισμα για τον πόλεμο, που βάζει στο ίδιο τσουβάλι θύτες και θύματα και το οποίο δεν έχει εγκριθεί από κανένα όργανο!!!

Στην προσπάθειά της να εξισώσει το θύτη και το θύμα στον πόλεμο που διεξάγεται αυτό το διάστημα στη Μέση Ανατολή, η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) ξεπέρασε χτες κάθε προηγούμενο. Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα, ως θέση της Ενωσης, ένα - από κάθε άποψη απαράδεκτο - ψήφισμα υπό τον τίτλο «Για την άμεση κατάπαυση των Εχθροπραξιών στην Εγγύς Ανατολή», το οποίο όμως... αναμένεται να εγκριθεί την επόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2006, αφού αποτελεί το πρώτο θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που θα συγκληθεί εκείνη την ημέρα.

Με αυτή τους την ενέργεια οι διοικούντες της ΚΕΔΚΕ προφανώς περιφρονούν τα όργανα της Ενωσης, δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους και για το λόγο αυτό τα υποκαθιστούν, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα ως προς τις θέσεις που η Ενωση πρέπει να πάρει σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Το περιεχόμενο του ψηφίσματος το αποδεικνύει περίτρανα, αφού κρατάει ίσες αποστάσεις απ' όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές του πολέμου.

Αναλυτικότερα ζητάει την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό των επιχειρήσεων του Ισραήλ με την ταυτόχρονη απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων, αποφεύγοντας επιμελώς να καταδικάσει το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που, πρωτίστως, υποκινούν τη δράση του. Κουβέντα επίσης δε γίνεται για το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη και τώρα και στα εδάφη του Λιβάνου. Υστερα απ' όλα αυτά δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι σιωπή τηρείται, επίσης, στο ψήφισμα για τη στάση της ευμενούς - ως προς το Ισραήλ - «ουδετερότητας» της ΕΕ και του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ