Κυριακή 2 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Κυριακή 2/7
  • Η σπαρακτική βιμπράτο φωνή του Antony Hegarty διηγείται ξεχωριστές μουσικές ιστορίες, απόψε στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Μαζί του, βεβαίως, οι «Johnsons».
  • Τελευταίες μέρες της έκθεσης έργων ζωγραφικής του Σπύρου Στούκα, που φιλοξενείται (έως 8/7) στην «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α).
  • «Ρωμαίος και Ιουλιέτα... Σαν το σκύλο με τη γάτα», τιτλοφορείται η παιδική θεατρική παράσταση, που ανεβάζει το ΚΘΒΕ, στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.
Δευτέρα 3/7
  • Στο Ηρώδειο, σήμερα και αύριο, ξαναζωντανεύει η αριστουργηματική ταινία του Ζαν Κοκτώ «Η Ωραία και το Τέρας», μέσα από τη μουσική του μεγάλου μινιμαλιστή συνθέτη Φίλιπ Γκλας. Οπερα για μουσικό σύνολο και φιλμ με ερμηνευτές τον Φίλιπ Γκλας και το μουσικό του σύνολο, καθώς και τους Gregory Purnhagen, Alexandra Montano, Marie Mascari, Peter Stewart. Μουσική διεύθυνση: Michael Riesman. Στα γαλλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.
  • Τραγούδια ξεχωριστά, ερμηνείες μοναδικές που συγκινούν από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στο θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Δήμου Βύρωνα. Μαζί του το συγκρότημα «15 - 50» και οι ερμηνεύτριες Τάνια Κικίδη και Μαρλέν Αγγελίδη.
  • Ιαν Αντερσον

    Eurokinissi

    Ιαν Αντερσον
    Η Σαβίνα Γιαννάτου και o σολίστ της κλασικής κιθάρας Κώστας Γρηγορέας εμφανίζονται στον κήπο της Αρχαιολογικής Συλλογής Κηφισιάς (Κασσαβέτη και Γεωργαντά - Κηφισιά). Παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, ατμοσφαιρικό ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή με τίτλο «Μια ιστορία με τραγούδια».
  • Συναυλία - αναδρομή στα χρόνια των μπουάτ, με τραγούδια του Κώστα Χατζή, στις 9.30 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη. Συμμετέχουν: Γλυκερία, Παντελής Θαλασσινός, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μαρία Αλεξίου, Αντωνία Χατζίδη.
  • Η Μαρία Φαραντούρη με τη συνοδεία του πιανίστα Γιάννη Βακαρέλη ερμηνεύει τραγούδια των Γκέρσουιν, Βάιλ, Ρότα, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι κ.ά., στο Αρχαίο Ωδείο Πατρών.
Τρίτη 4/7
  • Εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος - artlife» (Ηροδότου 11), διπλή έκθεση με εικαστικές φωτογραφίες της Αννας Σκαρλάτου και κατασκευές της Αρτεμις Μακρίδου.
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης ανεβάζει το έργο του Μ. Τζόνσον «Βολπόνε», στο Θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.
Τετάρτη 5/7
  • «Ιχνηλατώντας την εικόνα», είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που εγκαινιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Λ. Κανελλόπουλος» του δήμου Ελευσίνας. Πρόκειται για έργα των: Γαΐτη, Καραβούζη, Μακρουλάκη, Παντελιά, Περδικίδη, Πράσινου, Σάμιου, Σόρογκα, Σπεράντζα, Τσίγκου κ.ά. Επιμέλεια: Μπία Παπαδοπούλου.
Πέμπτη 6/7
  • «Χορικά - Αιώνια θητεία στο κάλλος»
    «Χορικά - Αιώνια θητεία στο κάλλος»
    Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη δίνει συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο Βύρωνα.
  • Ο Φοίβος Δεληβοριάς δίνει συναυλία στο Θέατρο Αναβρύτων στο Μαρούσι.
Παρασκευή 7/7
  • Σήμερα και αύριο, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, ανεβαίνει η μουσική παράσταση «Χορικά '06 Αιώνια θητεία στο κάλλος». Μετάφραση - Επιλογή κειμένων: Κ. Χ. Μύρης. Διδασκαλία: Σταμάτης Κραουνάκης. Μελοποίηση χορικών: Νίκος Ασλάνης, Χρίστος Θεοδώρου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Στέφανος Κόκκαλης, Νίκος Κολλάρος, Σταμάτης Κραουνάκης, Κώστας Λειβαδάς, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γιάννης Χριστοδουλόπουλος Ερμηνεία χορικών: «Σπείρα Σπείρα» και σπουδαστές των σεμιναρίων ερμηνείας τραγουδιού 2003-04 και 2004-05. Τραγουδούν: Αργυρώ Καπαρού, Βασίλης Μοσχονάς. Συμμετέχει ο πρωτοψάλτης Γεώργιος Ε. Χατζηχρόνογλου.
  • Στο Θέατρο Βράχων, στο Βύρωνα, πραγματοποιείται το «4th Country Music Festival». Συμμετέχουν: «Cowboy crus», «Minnie & Jim Murphy» κ.ά. Διοργάνωση: Νίκος Γκαραβέλας.
  • Στο Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, ο Ιαν Αντερσον, ιδρυτικό μέλος των θρυλικών «Τζέθρο Ταλ», συμπράττει με την Ορχήστρα Πατρών.
Σάββατο 8/7
  • Εγκαινιάζεται στο παλιό πέτρινο τελωνείο της Ερμούπολης Σύρου, έκθεση έργων του Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα με τίτλο «Γκίκας: Μοντερνισμός και παράδοση». Διοργανώνεται από το Δήμο Ερμούπολης με το συλλέκτη Κώστα Ιωαννίδη, σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη - Πινακοθήκη Γκίκα.

Εργο Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα (για εξώφυλλο βιβλίου)
Εργο Νίκου Χατζηκυριάκου - Γκίκα (για εξώφυλλο βιβλίου)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-09-23 00:00:00.0)
Βράβευση νέων ηθοποιών(2007-03-14 00:00:00.0)
Συντροφιά με τον Βασίλη(2005-09-04 00:00:00.0)
Ατζέντα εκδηλώσεων(2001-06-17 00:00:00.0)
Καλλιτεχνικές διαδρομές(2000-09-12 00:00:00.0)
Το «φεγγάρι» της Ελένης(2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ