Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9515

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τακτική αφανισμού των Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό

Associated Press

Και δεύτερο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός, συνεχίζοντας τα επιλεκτικά πλήγματα και απειλώντας με αφανισμό τα 1,4 εκατομμύρια κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας. «Δε θα υποχωρήσουμε» διαμηνύει ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, ενώ ο ΟΗΕ και ο Ερυθρός Σταυρός απευθύνουν επείγουσες εκκλήσεις για άδεια εισόδου ανθρωπιστικού υλικού, τροφίμων και νερού.


ΣΕΛ.  17

ΤΑΞΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ αλληλεγγύης και αγώνα

Σήμερα η κεντρική ομιλία από τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθήνας -Πειραιά με τη ΝΑΣ, Γιώργο Μαυρίκο, στο πάρκο του ΦΙΞ στα Πατήσια. Αύριο ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις

Η γιορτή άρχισε! Οι πύλες του 6ου Τριημέρου Πολιτικών Εκδηλώσεων του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307) άνοιξαν χτες. Ανθρωποι του μόχθου από όλες τις γωνιές του κόσμου συζητούν, γλεντούν, μοιράζονται τις αγωνίες τους, σχεδιάζουν κοινούς αγώνες. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και πλούσιος ο προβληματισμός στη χτεσινή συζήτηση για την Παιδεία.

Στη χτεσινή έναρξη μίλησε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ανάγκη ένταξης των μεταναστών στα συνδικάτα. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά. Το Τριήμερο ολοκληρώνεται αύριο με αφιέρωμα στη νεολαία.


ΣΕΛ.  3

60ΧΡΟΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στα βουνά των ηρώων η κεντρική εκδήλωση

Η κατασκήνωση του 15ου αντιιμπεριαλιστικού διήμερου της ΚΝΕ στο Νεστόριο του Γράμμου βρίσκεται από χτες σε πλήρη λειτουργία (φωτ.). Οι χώροι έχουν γεμίσει από Κνίτες και Κνίτισσες και οι γύρω πλαγιές του βουνού της θυσίας τόσων και τόσων ηρώων του ΔΣΕ αντηχούν και πάλι απ' τα αντάρτικα τραγούδια.

Αύριο, στο χωριό Κεφαλοχώρι (Λυκόρραχη) της επαρχίας Κόνιτσας, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα 60χρονα του ΔΣΕ, όπου θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Αύξηση των θανατηφόρων κατά 29%

Στους 60 έφτασαν οι νεκροί εργάτες στους χώρους δουλιάς από την αρχή του 2006 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΟΚ
Νυν υπέρ πάντων οι... νεοτσιφλικάδες

Παρουσιάστηκαν χτες στη διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που ολοκληρώνεται σήμερα, οι προγραμματικές του θέσεις, για την αγροτική πολιτική.


ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Προτάσεις για την «Ολυμπιακή Αεροπορία»

Τις θέσεις του ΚΚΕ για μια ενιαία και δημόσια «Ολυμπιακή Αεροπορία» παρουσίασε ο ευρωβουλευτής Γ. Τούσσας, στη διάρκεια περιοδείας στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.


ΣΕΛ.  19

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ