Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΠΕΡΑΜΑ
Σήμερα η νέα κινητοποίηση για τη λυματολάσπη

Κλιμακώνεται ο αγώνας των Περαματιωτών για να σταματήσει ο βιολογικός καθαρισμός της Ψυττάλειας να αποτελεί πηγή ρύπανσης, βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον ολόκληρου του λεκανοπεδίου Αττικής.

Το σύνθημα του αγωνιστικού ξεσηκωμού έχει σημάνει η αγωνιστική δημοτική Κίνηση «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», με επικεφαλής τον Γιάννη Πατσιλινάκο, πρώην δήμαρχο Περάματος και σημερινό υποψήφιο, η οποία έχει αναλάβει και την πρωτοβουλία των κινητοποιήσεων.

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνεται η δεύτερη συγκέντρωση μέσα σε δύο 24ωρα, αυτή τη φορά στην πλατεία Ηρώων, την κεντρική πλατεία της πόλης. Θα ακολουθήσει πορεία προς το ναυπηγείο Ατσαλάκη, όπου από την περασμένη Κυριακή έχει δέσει το πλοίο BUTXTEHUDE, του οποίου τα αμπάρια είναι φουλαρισμένα από 2.800 τόνους λυματολάσπης.

Η μεταφορά του πλοίου, που αποτελεί τοξική βόμβα, αποτελεί ένα ακόμα από τα κατορθώματα του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, στο πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής που συνδιαμορφώνει με το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά της να μη δώσει ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της Ψυττάλειας - όπως είναι η γρήγορη κατασκευή του εργοστασίου ξήρανσης που θα έπρεπε να λειτουργεί από το 1999 - προκειμένου να πριμοδοτεί ανοιχτά εργολάβους και εφοπλιστές, επέβαλε ως «λύση» τη μεταφορά 60.000 τόνων λυματολάσπης σε εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων στη ...Γερμανία, καταβάλλοντας σε εργολάβους και άλλους επιχειρηματίες 11,5 εκατ. ευρώ! Ο εργολάβος Γκιλάλης, που ανέβαλε τη μεταφορά, ναύλωσε ένα «σαπάκι» μόλις 3.500 για να μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα. Το πλοίο αποδείχτηκε εντελώς ακατάλληλο και τώρα φορτωμένο με 2.800 τόνους το έφεραν, χωρίς καμιά περιβαλλοντική μελέτη στο ναυπηγείο, δηλαδή μέσα στην κατοικημένη περιοχή για να το μετασκευάσουν! Ενώ, ταυτόχρονα, απειλείται η υγεία και των ναυτεργατών και των εργατών της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ