Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9509

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Να καταργηθούν τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού

Μαζική εξόρμηση διοργάνωσε χτες η ΝΑΣ και αγωνιστικοί συνδυασμοί δήμων της Αττικής, στα διόδια της Αττικής Οδού στον κόμβο της Μεταμόρφωσης και με ανακοίνωση προς τους διερχόμενους οδηγούς τόνιζαν ότι πρέπει να καταργηθούν τα διόδια και οι συγκοινωνίες να εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.


ΣΕΛ.  9

Κανείς ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ με τη μειονότητα...

ΚΚΕ: Σήμερα η πάλη για τη βελτίωση της θέσης της μειονότητας είναι αναπόσπαστα δεμένη με το εργατικό, το αγροτικό πρόβλημα, με την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, του πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κάθε μορφής, ταξικής ή άλλης διάκρισης

Δε θα μπορέσει η μειονότητα να βρει απάντηση στο ερώτημα γιατί έχει οξυμένα προβλήματα αν δει τα ζητήματα μόνο από την ιδιαιτερότητα που έχουν και που την αποδίδει σε θέματα καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας κλπ., τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την περιοδεία της στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης της Θράκης. Για το ΚΚΕ κάθε μειονότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικοταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας, είπε. Είναι εργάτες, μικρομεσαίοι, υπάλληλοι, αγρότες, ξεκαθαρίζοντας πως η πάλη για τη βελτίωση της θέσης της είναι αναπόσπαστα δεμένη με το εργατικό, το αγροτικό πρόβλημα, και με την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κάθε μορφής, ταξικής ή άλλης διάκρισης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει ούτε με τη Θράκη ούτε με τα θέματα της μειονότητας, κατέληξε, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η μειονότητα από κανέναν. Η περιοδεία συνεχίζεται και σήμερα.


ΣΕΛ.  6   -   7


ΤΣΕΧΙΑ
Βαθαίνει ο αντικομμουνισμός

Νέο κρούσμα αντικομμουνιστικής επίθεσης στην Τσεχία όπου διώκεται κομμουνίστρια δασκάλα για τις ιδέες της με πρόσχημα ότι τις διδάσκει στους μαθητές.


ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Αντισταθείτε στη φοροληστρική πολιτική

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τη φορολογία του 2005 και την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.


ΣΕΛ.  19
ΠΑΣΥ
Καταστροφικές οι αποφάσεις για το κρασί

Η πρόταση της Κομισιόν για το νέο κανονισμό του κρασιού, θα μειώσει δραστικά την αμπελουργία, τονίζεται σε ανακοίνωση της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης».


ΣΕΛ.  20

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ