Παρασκευή 23 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Στο στόχαστρο εργασιακά δικαιώματα

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Σπύρου Χαλβατζή στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος

Την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα να αντισταθούν στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής, κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας του στην Τράπεζα της Ελλάδας και στα πολυιατρεία του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας. Παράλληλα, τους κάλεσε να κρίνουν - μπροστά στις επερχόμενες εκλογές - για όλα τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και το ρόλο που έπαιξαν οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΝ σε αυτά.

Στην περιοδεία - μαζί του ήταν η Β. Αράπη - Καραγιάννη από το ΔΗΚΚΙ και η Μ. Ζευγώλη από την Κομμουνιστική Ανανέωση - ο Σπ. Χαλβατζής διαπίστωσε τα προβλήματα των εργαζομένων στην Τράπεζα. Οπως τόνισε, «η "Συμπαράταξη για την Αθήνα", και οι δυνάμεις που τη στηρίζουν, ανοίγουμε την κουβέντα για τη συγκέντρωση και τη συγκεντροποίηση του κεφαλαίου και στις Τράπεζες. Πριν από 10-12 χρόνια, μιλούσαμε για αυτή την πορεία, για το ότι θα διαμορφωθούν τρεις ή τέσσερις τραπεζικοί όμιλοι. Και όταν λέγαμε ότι θα προχωρήσουν και στις τράπεζες οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ότι θα χτυπηθούν τα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, κάποιοι έλεγαν ότι καταστροφολογούμε».

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ξεπούλημα της Εμπορικής Τράπεζας. Οπως είπε, με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αφού η γαλλική τράπεζα, για να αγοράσει την Εμπορική, ζητά να ...«λυθεί» το Ασφαλιστικό. Από την άλλη, μέσω της Εθνικής Τράπεζας και την περίφημη εξαγορά της τουρκικής «FINANSBANK», «οι Αμερικανοί ανοίγουν το δρόμο για τη διείσδυσή τους στα Βαλκάνια», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ