Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία

Στο Δουβλίνο από χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος έφτασε χτες στο Δουβλίνο για τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιρλανδία, την πρώτη που πραγματοποιεί Ελληνας αρχηγός κράτους.

Ο Κ. Στεφανόπουλος πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με την Πρόεδρο της ΙρλανδίαςΜέρι Μακάλις και τον πρωθυπουργόΜπέρτι Αχερν, ενώ πρόκειται να χαιρετίσει σε ελληνο-ιρλανδικό οικονομικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο. Σε συνέντευξη, εξάλλου, που έδωσε στην εφημερίδα «Αϊρις Τάιμς», ο Κ. Στεφανόπουλος ανέφερε ότι είναι άριστες οι σχέσεις Ελλάδας και Ιρλανδίας, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και πρόσθεσε ότι σε πολιτικό επίπεδο οι σχέσεις αυτές αναπτύσσονται με πολύ ικανοποιητικό τρόπο και η παρούσα επίσκεψή του στην Ιρλανδία αποτελεί μια ξεκάθαρη εκδήλωση του υπάρχοντος εγκάρδιου κλίματος.

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας και την προσπάθειά της να φτάσει τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, μοιραζόμενη μαζί της την εμπειρία μας σε πολλούς τομείς. Επίσης ο Κ. Στεφανόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειλικρινώς να εγκαθιδρύσει σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικές με την Τουρκία, παρόμοιες με αυτές που απολαμβάνει με τους άλλους γείτονές της, στηριζόμενες στο διεθνές δίκαιο και τις συναφείς συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ