Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα τετελεσμένα

«Η ένταξη στην Κοινότητα μόνο του ελληνικού τμήματος της Κύπρου συνιστά μια από τις εναλλακτικές λύσεις και επιλογές, αλλά δεν υπάρχει κανόνας γι' αυτό το θέμα ούτε καμία εγγύηση...», είχε δηλώσει τις προάλλες ο αρμόδιος Γερμανός επίτροπος για τη Διεύρυνση, κ. Φερχόιγκεν. Δήλωση, η οποία συνάντησε αρνητικά σχόλια από κυπριακούς και ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους, αφού συνιστά -σύμφωνα με τους κύκλους αυτούς- παραβίαση των σχετικών αποφάσεων του Ελσίνκι, όπου η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ αποδεσμεύεται από την επίλυση του πολιτικού προβλήματος.

Σύμφωνα, με τη δική μας γνώμη, πάντως, το χειρότερο δεν είναι αυτό, που σημείωναν οι προαναφερόμενοι κύκλοι. Το χειρότερο βρίσκεται στο γεγονός, πως ο κ. Φερχόιγκεν αποκάλυψε ουσιαστικά, πως το περισσότερο, που μπορεί να περιμένει η Κύπρος είναι η ένταξη στην Κοινότητα του ελεύθερου μόνο τμήματος του νησιού. Το ενδεχόμενο αυτό, όμως, είναι ουσιαστικά συνώνυμο με την αναγνώριση των τετελεσμένων. Από το σημείο αυτό, μέχρι την οριστικοποίηση της διχοτόμησης του νησιού, η απόσταση θα είναι πολύ μικρή.

Παραξενευόμαστε, πάντως, με τη μονόπλευρη ερμηνεία, που έδωσαν οι προαναφερόμενοι κύκλοι στις δηλώσεις Φερχόιγκεν. Εκτός κι αν κατάλαβαν πολύ καλά, αλλά βολεύονται και αυτοί, με τη δημιουργία και άλλων τετελεσμένων...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ