Τρίτη 4 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρειάσθηκαν δέκα χρόνια

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αποτελούσε, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ένα δήθεν τολμηρό βήμα... ανανέωσης της Αριστεράς. Χρησιμοποιήθηκε από την ηγεσία του ΣΥΝ και, ιδιαίτερα, απ' όσους έφυγαν από το ΚΚΕ, σαν απόδειξη του οριστικού και αμετάκλητου διαζυγίου τους, με το... σταλινικό και... αραχνιασμένο κομμουνιστικό παρελθόν τους. Κι αφού, πέρασαν δέκα περίπου χρόνια, συνειδητοποίησαν ότι μόνον ανανέωση δεν αποτελούσε το συγκεκριμένο μέτρο κι έτσι αποφάσισαν να το επαναφέρουν.

Για την απάλειψη του μέτρου της διαγραφής μιλάμε, στην οποία είχε προχωρήσει τότε ο ΣΥΝ και στο προχτεσινό Συνέδριό του την επανέφερε, αποφασίζοντας, ότι στο εξής, μια τοπική οργάνωση θα μπορεί να διαγράφει ένα μέλος, με το 50% συν ένα των μελών της.

Χρειάστηκαν, βέβαια, περίπου δέκα χρόνια για να το καταλάβουν. Φαντασθείτε, τι πιθανότητες έχουν και πόσα χρόνια χρειάζονται, για να καταλάβουν άλλα, περισσότερο σύνθετα ζητήματα...

Υ.Γ. Για να μην αδικήσουμε, πάντως, το συνέδριο του ΣΥΝ πρέπει να σημειώσουμε ότι κατάργησε άλλη μια... ανανεωτική διάταξη. Αυτή που όριζε ότι στέλεχος δε δικαιούνταν να διεκδικήσει την επανεκλογή του σε κομματικό όργανο, αν είχε συμπληρώσει δυο θητείες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ