Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 5 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7713

ΓΣΕΕ
Αποχώρησε ο Αλ. Τσώλης από την ΠΑΣΚΕ

Η αποχώρηση του Αλέξη Τσώλη από την ΠΑΣΚΕ, παλιού συνδικαλιστικού στελέχους στη ΔΕΗ και μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που δήλωσε ανεξάρτητος στο χώρο της Αριστεράς και πιστός στον ταξικό συνδικαλιστικό προσανατολισμό, «χρωμάτισε» τη χτεσινή Ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας.


ΣΕΛ.  3
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Κλειστόν» για φτωχούς και μικρούς αγρότες

Πρωτοφανής μεθόδευση των κυβερνώντων και της διοίκησης της, υπό ιδιωτικοποίηση, ΑΤΕ σε βάρος των αγροτών της χώρας. Καταργούν τις εγγυήσεις και δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την πρόσβαση στη δανειοδότηση των φτωχών αγροτών, σπρώχνοντάς τους πιο γρήγορα στο ξεκλήρισμα από τη γη τους


Π.Ρ.


ΣΕΛ.  21

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Αμεσα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ εργαζομένων και σεισμοπλήκτων

Τους 43 βαθμούς αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία σήμερα και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα: Σήμερα και αύριο να σχολάσουν στις 12, χωρίς περικοπή στις αποδοχές, όσοι ασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες ή γενικά σε επιβαρυμένους χώρους. Να υπάρχουν συχνά διαλείμματα και δωρεάν παροχή δροσερού νερού. Για όλους τους εργαζόμενους να ισχύει περιορισμός εργασίας κατά 75%, με ανάπαυση 25% ανά ώρα σε θερμοκρασία πάνω από 36 βαθμούς κλπ. Σε τόπους δουλιάς βρέθηκαν χτες συνδικαλιστές ενημερώνοντας τους εργαζόμενους.

Χιλιάδες σεισμοπαθείς εξάλλου συνεχίζουν να ζουν σε απαράδεκτα κοντέινερς, που λόγω συνθηκών καλοκαιριού είναι πλέον ακατοίκητα. Προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι ενέκρινε την εγκατάσταση κλιματιστικών 4 μέρες πριν τον καύσωνα, τη στιγμή που το ΚΚΕ είχε βάλει το ζήτημα στη Βουλή από τις 25 του Μάη και η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί γι' αυτό. Δεν είναι μόνο αξιοπιστία. Η εφαρμοζόμενη πολιτική βάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο περιθώριο, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, βουλευτές του οποίου περιόδευσαν χτες σε καταυλισμούς.


ΣΕΛ.  16   -   18

Με σεισμοπαθείς της Ν. Ιωνίας συζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, στη διάρκεια χτεσινής περιοδείας


O «σφογγοκωλάριος του Μαξίμου»

Θα 'ταν πολύ περίεργο, αν στην αντι-ΚΚΕ επίθεση δεν έπαιρναν μέρος και οι κάθε λογής κλακαδόροι της κυβέρνησης Σημίτη. Ιδιαίτερα αυτοί, που, μέσα από τα «life style» περιοδικά τους, πουλάνε «εκσυγχρονισμό», πλασάροντας ό,τι πιο φτηνό, χυδαίο και έκφυλο. Πάντα, βέβαια, με τη γαρνιτούρα του πιο αγοραίου αντικομμουνισμού. Ο λόγος για τον Πέτρο Κωστόπουλο, εκδότη του «Nitro», του «Down Town», γνωστό «σφογγοκωλάριο του Μαξίμου», σύμφωνα με ορισμένους «ανταγωνιστές» του στο σινάφι.

Στο τελευταίο τεύχος του «Down Town», o κύριος αυτός δεν προσθέτει κάτι νέο στην αντιΚΚΕ φιλολογία. Το μόνο ...νέο είναι ότι «επενδύει» τον σύγχρονο αντικομμουνισμό με τον αραχνιασμένο, αναμασώντας «επιχειρήματα» από το οπλοστάσιο της CIA των δεκαετιών του '50, του '40 και του '30 ακόμη. Ετσι, από τα «κάτεργα της Σιβηρίας» πάει στον Στάλιν, γυρίζει στην Αρχιεπισκοπή, επιστρέφει στον Ζαχαριάδη, θυμάται την Τασκένδη και καταλήγει στο σύγχρονο πόνημα του Φρ. Γερμανού.

Βλέπετε, ο ανταγωνισμός μεγαλώνει και στον αστερισμό της χυδαιότητας των «life style» περιοδικών. Και ο κάθε αντικομμουνιστής του χώρου, έστω κι αν έχει πατέντα, προκειμένου να υπερισχύσει, πρέπει να δίνει και να ξαναδίνει εξετάσεις στους πολιτικούς πάτρωνές του.



ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
Καταψηφίστηκε η πρόταση της ΝΔ

Ο στόχος της κυβέρνησης δεν είναι ο εκδημοκρατισμός της κοινωνίας, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Βουλή, χτες, καταψηφίζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την πρόταση της ΝΔ για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες


ΣΕΛ.  7
ΑΚΤΟΠΛΟΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ
Ναυτολογούν με... ΙΚΑ!

Νέα έφοδο σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών επιχειρούν ακτοπλόοι εφοπλιστές, καθώς προσλαμβάνουν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, βάζοντας στο στόχαστρο την κοινωνική ασφάλιση και υπονομεύοντας τα θεμέλια του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ