Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις

Εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων και Φίλων των Θεραπευτικών Κοινοτήτων «18 Ανω», «ΙΘΑΚΗ», ΣΤΡΟΦΗ» και «ΔΙΑΒΑΣΗ» έδωσαν το «παρών» στη χτεσινή εκδήλωση και δήλωσαν ότι είναι δίπλα στη ΝΑΣ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών

Στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης, ο Γ. Μαυρίκος. Στο πάνελ, από δεξιά: ο Ηλ. Μιχαλαρέας, ο Ηλ. Νικολόπουλος και η Β. Μάμαλη, υποψήφια της ΝΑΣ
Στο βήμα της χτεσινής εκδήλωσης, ο Γ. Μαυρίκος. Στο πάνελ, από δεξιά: ο Ηλ. Μιχαλαρέας, ο Ηλ. Νικολόπουλος και η Β. Μάμαλη, υποψήφια της ΝΑΣ
Οσοι συμμετείχαν στη χτεσινοβραδινή σύσκεψη της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΝΑΣ) είχαν έναν κοινό στόχο πάλης: «Οι επόμενες γενιές να ζήσουν μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις». Αυτό ακριβώς τόνισε και στην ομιλία του ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ.

Η χτεσινή εκδήλωση που έγινε στο Γκάζι, με θέμα: «Δημοτικές - Νομαρχιακές εκλογές και ο ρόλος της ΤΑ στον αγώνα κατά των ναρκωτικών», ήταν συνέχεια της δημοσιοποίησης μέτρων, προτάσεων και θέσεων της ΝΑΣ για το φλέγον ζήτημα των ναρκωτικών. Επιπλέον, αποτέλεσε και έναυσμα για ενεργό δράση, αφού ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους παρευρισκόμενους στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Ιούνη στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, όπου θα κατατεθούν οι προτάσεις της ΝΑΣ για τα ναρκωτικά.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), εκπρόσωποι φορέων και κοινοτήτων απεξάρτησης και υποψήφιοι δήμαρχοι των δήμων της Αττικής με τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.

Πολιτική διαχείρισης του προβλήματος

Ο Γ. Μαυρίκος παρουσίασε τις θέσεις της ΝΑΣ για το πρόβλημα των ναρκωτικών και τα αναγκαία μέτρα για την επίλυσή του. Στην ομιλία του, περιέγραψε πως «η τοξικομανία αποτυπώνει με δραματικό τρόπο τη δυστυχία, τη μοναξιά, την απόγνωση που γεννάνε οι κοινωνικές συνθήκες, που δημιουργεί και συντηρεί ο καπιταλισμός. Η φτώχεια, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η εμπορευματοποίηση των ανθρωπίνων σχέσεων, η φθορά αξιών και ιδανικών, κυρίως της νεολαίας, η αναγόρευση του κέρδους σε υπέρτατη αξία, είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των ναρκωτικών».


Ακόμα, τόνισε πως «όλα αυτά τα προβλήματα πηγάζουν από τη σημερινή κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και τη χθεσινή του ΠΑΣΟΚ, πολιτική που ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της ΕΕ. Οταν λοιπόν οι πολιτικές σε όφελος του κεφαλαίου είναι αυτές που δημιουργούν το πρόβλημα των ναρκωτικών, τότε η μόνη λύση για τις πολιτικές δυνάμεις που τις εφαρμόζουν είναι η συγκάλυψη και η συσκότιση, ο αποπροσανατολισμός και το ψέμα. Η καταστολή για τους χρήστες και όχι για τους εμπόρους. Η ισχύουσα πολιτική κατά των ναρκωτικών δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Αντί για πρόληψη, θεραπεία, επανένταξη, ασκείται πολιτική διαχείρισης του προβλήματος, πολιτική προώθησης των προγραμμάτων υποκατάστασης (μεθαδόνη κλπ). Βασικός στόχος είναι "να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά". Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και η πρόταση - νόμου των πέντε βουλευτών, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ».

«Γι' αυτό», πρόσθεσε, «η ΝΑΣ υποστηρίζει ότι οι πολιτικές αυτές δυνάμεις είναι συνένοχες και συνυπεύθυνες για τη σημερινή κατάσταση. Η θέση μας είναι ότι για να εξαλειφθούν τα ναρκωτικά πρέπει να γίνουν σοβαρές κοινωνικοπολιτικές αλλαγές. Ομως, και σήμερα ο τοξικομανής μπορεί να γίνει καλά και - με μέτρα πρόληψης - το φαινόμενο να μετριαστεί. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο, που θα παλεύει ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά». Τέλος, ο Γ. Μαυρίκος απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους «να μαυρίσουν τους συνδυασμούς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Να στηρίξουν τη ΝΑΣ και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στους Δήμους, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές να ζήσουν μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις».

Αναγκαίος ο κεντρικός σχεδιασμός

Θίγοντας ζητήματα που συνδέονται άμεσα με τα ναρκωτικά, όπως είναι η σχολική διαρροή, η ανεργία, η πολιτιστική σήψη και παρακμή, ο Ηλίας Μιχαλαρέας, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, πρόεδρος του ΕΣΥΝ και ψυχολόγος στο θεραπευτικό πρόγραμμα «18 Ανω», μιλώντας χτες στην εκδήλωση, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης κεντρικού σχεδιασμού παροχής δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών για την απεξάρτηση.

Μιλώντας για την Παιδεία που μετατράπηκε από διαδικασία γνώσης σε διάδοση εφήμερης πληροφόρησης, τη μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση και ευελιξία, ο Ηλ. Μιχαλαρέας τόνισε: «Ζούμε σε μια κοινωνία που αποκλείει το νέο άνθρωπο, που του λέει δε θα μπεις στο γυμνάσιο, δε θα βγάλεις το λύκειο, δε θα βρεις δουλιά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το αντιμετωπίσεις. `Η θα παλέψεις για να την ανατρέψεις ή θα ταυτιστείς μαζί της για να συνυπάρξεις. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ανάγκες και οι αξίες τους είναι δικές μας. Οχι. Τα παιδιά της εργατικής τάξης έχουν άλλες ανάγκες και άλλες αξίες. Και απέναντι στο κέρδος μπορούν να αντιπαραθέσουν την αλληλεγγύη. Στον ατομισμό, τη συλλογικότητα. Στην απανθρωπιά, την ανθρωπιά».

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης ενός ευρύτατου κοινωνικού κινήματος, που θα αντιπαλεύει τα αίτια που παράγουν και αναπαράγουν τα ναρκωτικά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί που τα πουλάνε με κάθε τρόπο, κόπτονται υποκριτικά για τους χιλιάδες θανάτους από ηρωίνη. Ολοι αυτοί είναι απέναντί μας και κανείς μας δεν πρέπει να τους ξεχάσει».

Σύντομη παρέμβαση έκανε ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός πως τα τελευταία εφτά χρόνια «μονάχα δύο φορές ασχολήθηκε το νομαρχιακό συμβούλιο με το θέμα των ναρκωτικών». Επίσης σημείωσε πως σήμερα δεν υπάρχει το παραμικρό κονδύλι της Νομαρχίας για το θέμα αυτό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η λαϊκή δυσαρέσκεια να γίνει υποστήριξη της ΝΑΣ(2006-10-03 00:00:00.0)
«Οι υποψήφιοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να τους εξαπατήσουν»(2006-08-12 00:00:00.0)
Συστράτευση με τις αγωνιστικές δυνάμεις(2006-07-13 00:00:00.0)
Στείλτε ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στις εκλογές του Οκτώβρη(2006-07-13 00:00:00.0)
Το αίσχος της «ΑΥΓΗΣ»(2006-06-21 00:00:00.0)
Συνενοχή, ο συμβιβασμός με την τοξικομανία(1997-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ