Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Αγώνας μέχρι την οριστική απομάκρυνση

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν μέχρι την οριστική απομάκρυνση της χωματερής, δήλωσαν το περασμένο Σάββατο κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων στη νέα συγκέντρωση που έκαναν στο χώρο της κατασκευής του νέου «κυττάρου» και την οποία διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιτροπή. Κάτοικοι και φορείς προχώρησαν στη νέα κινητοποίηση, παρά τη συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους και να τους τρομοκρατήσει, ένα χρόνο ακριβώς μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με ξυλοδαρμούς, χημικά και συλλήψεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και το περασμένο Σάββατο η κυβέρνηση έστησε το ίδιο σκηνικό, δίνοντας εντολή στις δυνάμεις καταστολής να «μπλοκάρουν» τη χωματερή. Οι κάτοικοι συνάντησαν στην αρχή τις κλούβες με τα ΜΑΤ παρατεταγμένες στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ασπροπύργου με το δρόμο που οδηγεί στα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ. Τελικά, κάτω από την πίεση των διαδηλωτών, η αστυνομία αναγκάστηκε να αποσύρει τις κλούβες και οι συγκεντρωμένοι με πορεία και συνθήματα έφτασαν στο χώρο όπου έχουν ξεκινήσει τα έργα της επέκτασης της χωματερής και της κατασκευής του νέου «κυττάρου». Εκεί, αντίκρισαν και άλλες κλούβες των ΜΑΤ, καθώς και αστυνομικούς παρατεταγμένους. Παρά την εμφανή προσπάθεια τρομοκρατίας, δήλωσαν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη πολύ σύντομα να ρίξει εκεί τα πρώτα σκουπίδια.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων εξέφρασε με την παρουσία και τη συμμετοχή της σε όλη την κινητοποίηση η βουλευτής του Κόμματος Βέρα Νικολαΐδου. Σε δηλώσεις της τόνισε: «Παρά την κυβερνητική προσπάθεια ποινικοποίησης και την τρομοκρατία, οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα τους». Ταυτόχρονα, επανέλαβε τις θέσεις του Κόμματος για άμεση χωροθέτηση Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων χωρίς γεωγραφικούς αποκλεισμούς, αλλά με αποκλεισμό της κορεσμένης περιοχής του Θριασίου. Ακόμα, δήλωσε την πλήρη αντίθεση του Κόμματος στα καρκινογόνα εργοστάσια καύσης και στην ιδιωτικοποίηση τομέων του ΕΣΔΚΝΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση(2006-03-22 00:00:00.0)
Επέκταση με την προστασία των ΜΑΤ!(2006-02-21 00:00:00.0)
Πιστοποιείται το αδιέξοδο(2006-02-02 00:00:00.0)
Ανοίγουν ...δρόμο για την επέκτασή της!(2005-11-17 00:00:00.0)
Βραδυφλεγής βόμβα(2003-06-18 00:00:00.0)
Καθημερινός ο κίνδυνος(2000-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ