Τρίτη 20 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Τιμούν τη συναίνεση...

Την αλλαγή της ονοματοδοσίας της Λεωφ. Αμαλίας και της Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε «Κωνσταντίνου Καραμανλή» και «Ανδρ. Παπανδρέου», αντίστοιχα, ζήτησε ο Χρ. Παπουτσής, επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στο δήμο Αθήνας, στο οποίο έσπευσε να συμφωνήσει ο δήμαρχος Αθήνας, Θ. Μπεχράκης. Επί της αρχής της πρότασης συμφώνησε και ο Φ. Κουβέλης του ΣΥΝ.

Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα επιχειρήματα, ειπώθηκε ότι και οι δυο τους έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στην εδραίωση της δημοκρατίας στη χώρα και πως οι δρόμοι που καταλήγουν στη Βουλή, θα πρέπει να έχουν τα ονόματά τους! Στην ουσία, δηλαδή, τιμάται η συναίνεση...

Τελικά, το θέμα παραπέμφθηκε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ονοματοδοσίας, κατόπιν πρότασης του επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας Σπύρου Χαλβατζή. «Γενικά - σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής - είμαστε φειδωλοί στην αλλαγή των ονομάτων στους δρόμους, και ιδιαίτερα σε κεντρικούς, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνει ένα ζήτημα πολιτικό, ιδεολογικό και ιστορικό. Αλλωστε και οι δύο προτεινόμενοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο και εξυπηρέτησαν συγκεκριμένες πολιτικές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ