Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνενοχή, ο συμβιβασμός με την τοξικομανία

Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασίας Ηλείας καταγγέλλει τον νομάρχη ως αδίστακτο πλασιέ της νεομοδίτικης χασισολαγνείας

"Ο λαός και η νεολαία της Ηλείας ούτε κουτόχορτο τρώνε, ούτε χόρτο καπνίζουν", τονίζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Ηλείας, με αφορμή τις δηλώσεις του νομάρχη Θ. Ράλλη, που ζήτησε τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.

"Προκαλεί ο νομάρχης και με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις απλά επιβεβαιώνει πως πρόκειται για αδίστακτο πλασιέ της νεομοδίτικης χασισολαγνείας και το πρώτο βιολί στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής στο νομό", επισημαίνει η ΝΑΣ στην ανακοίνωσή της. "Ως τώρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο Νομάρχης αρνείται με πείσμα την αλληλεγγύη - συμπαράσταση στους εργάτες, οικοδόμους, αγρότες του νομού για την προώθηση λύσεων στα δίκαια αιτήματά τους, δηλώνοντας αναρμόδιος κάθε φορά. Σπεύδει όμως σήμερα να προσθέσει τη φωνή του για να δυναμώσουν οι εκσυγχρονιστικές κραυγές για το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε σκληρά - μαλακά και ελεύθερη χρήση - καλλιέργεια. Παράλληλα σερβίρει το παραμύθι ότι η αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών θα εξαφανίσει το κύκλωμα πολλαπλής παρανομίας και εμπορίας, ενώ ξέρει καλά ότι "θα απλώσει" το πράμα γιατί η μεγάλη προσφορά προκαλεί τη φτήνια που τρώει τον παρά".

"Ο ιατρονομάρχης μας, τονίζει η ΝΑΣ, με τέτοιες συνταγές, αποτυχημένες στις ευρωπαϊκές πόλεις που δοκιμάστηκαν, δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό, συγκαλύπτει τις σοβαρές ευθύνες του για την ανύπαρκτη αντιμετώπιση - πρόληψη των ναρκωτικών στο νομό και υπηρετεί τους μηχανισμούς του οικονομικού - πολιτικού κατεστημένου που φοβούνται τη συλλογική δράση του λαού και ιδίως της νεολαίας ενάντια στην κοινωνία τους που της συνθλίβει όνειρα και μέλλον. Γι' αυτό τη θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, μαστουρωμένη, στο περιθώριο, να μην αμφισβητεί την κυριαρχία τους ακόμη και πάνω στη ζωή της".

Η ΝΑΣ Ηλείας καλεί το Νομαρχιακό Συμβούλιο να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει θέση στο πρόβλημα και να "καταδικάσει τα ιδεολογήματα της χασισολαγνείας του νομάρχη ως εξίσου επικίνδυνα με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών". Επίσης, ζητά να απαιτήσει και να εγκρίνει μέτρα ουσιαστικής πρόληψης του τραγικού φαινομένου στο νομό και πάταξης του ναρκεμπορίου και να αντισταθεί στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της Ευρω-κυβερνητικής πολιτικής που στριμώχνουν συνεχώς την ηλειακή οικογένεια και μεγαλώνουν την κρίση και την αβεβαιότητα στη νεολαία.

Και η ανακοίνωση της ΝΑΣ καταλήγει: "Κάθε συμβιβασμός με την τοξικομανία είναι συνενοχή".

  • Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Α. Σπηλιωτόπουλος με χτεσινές δηλώσεις του ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει και να ζητήσει απ' τον νομάρχη Ηλείας εξηγήσεις για τις δηλώσεις του "οι οποίες δε συνάδουν με το βάρος της θέσεώς του".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ