Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικονομικό αδιέξοδο στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής

Απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 16 του Σεπτέμβρη

Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν από την ερχόμενη βδομάδα οι 350 εργαζόμενοι στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής, που είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα. Στην τελευταία γενική συνέλευση, αποφάσισαν 24ωρη απεργία για την Τρίτη 16 του Σεπτέμβρη και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, ενώ στις 18 του μήνα θα κάνουν νέα γενική συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν και την καταβολή των αναδρομικών από την ισχύ του νέου μισθολογίου, ποσόν που ισοδυναμεί με ενάμιση μισθό.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, για να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι το τέλος του χρόνου, χρειάζονται επιπλέον 800 εκατ. δραχμές. Για το 1997 είχε εγκριθεί ποσόν 1 δισ. για μισθολογικά και λειτουργικές δαπάνες, ενώ χρειάζονταν 2 δισ. δραχμές. Υποστηρίζουν ότι για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά τη διακοπή των προγραμμάτων Κοινωνικού Αποκλεισμού, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας είναι ενήμερη από την αρχή του χρόνου.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο Κέντρο καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπευθύνων για την εξαθλίωση στην οποία οδηγούν την ψυχιατρική φροντίδα και περίθαλψη στην Ελλάδα. Καλούν το ΔΣ του Κέντρου και ιδίως τον πρόεδρο Γ. Σιωμόπουλο να πάρουν θέση για το οικονομικό αδιέξοδο που έχει προκύψει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ